Ανακοινώνει μέχρι αύριο ο Κ.Μητσοτάκης υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και νέες απαγορεύσεις για την εστίαση

Το επιβεβαίωσε η Α.Πελώνη

Μέχρι αύριο, Τρίτη, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί πλέον η εστίαση.

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη o πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει μέχρι αύριο τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένα πεδία, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων από το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα κυκλοφόρησε το σενάριο που ήθελε τον πρωθυπουργό να απευθύνει διάγγελμα στους πολίτες, με το οποίο θα ανακοίνωνε υποχρεωτικούς εμβολιασμού και νέα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Οι ανακοινώσεις θα αφορούν συγκεκριμένα πεδία υποχρεωτικότητας, τόνισε η κα. Πελώνη, λέγοντας στους πολιτικούς συντάκτες να κάνουν λίγη υπομονή.

Σχετικά με το αν εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και στους εκπαιδευτικούς, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως μέχρι στιγμής ο εμβολιασμός στην συγκεκριμένη ομάδα πηγαίνει πολύ καλά, με ποσοστό άνω του 70%.

Υπενθυμίζεται πως όπως είπε το πρωί της Δευτέρας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, η υποχρεωτικότητα σε πρώτη φάση θα αφορά εργαζόμενους σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας και σε δεύτερη φάση το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, επισημαίνοντας ότι «προφανώς θα υπάρχει ένα κυρωτικό πλαίσιο που θα συνοδεύει την άρνηση εμβολιασμού, όταν αυτός καταστεί υποχρεωτικός για τις συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες».

Από εκεί και πέρα εντός της ημέρας αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις της Πολιτείας για την επέκταση της εμβολιαστικής διαδικασίας για τις ηλικίες 15-17 ετών.

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, οι ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της ημέρας.

Φυσικά θα πρέπει να τονίσουμε για ακόμα μια φορά πως όλες αυτές οι ανακοινώσεις είναι αντίθετες με το ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης που ψήφισε η ίδια η κυβέρνηση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications