Άντονι Φάουτσι: Οι εμβολιασμένοι πρέπει να αρχίσουν να φορούν μάσκες ξανά!

Νέα δήλωση «βόμβα» από τον Α.Φάουτσι. Μετά την δήλωσή του ότι τα τεστ αντισωμάτων δεν βγάζουν απαραίτητα σωστά αποτελέσματα τώρα λέει ότι και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να αρχίσουν να φορούν ξανά τις μάσκες τους!

Σε μια δήλωση που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα προχώρησε ο Άντονι Φάουτσι ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ ο οποίος είπε ουσιαστικά ότι οι εμβολιασμένοι πρέπει να κάνουν αυτό το επιπλέον βήμα και ξεκινούν να φορούν μάσκες ξανά!

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνάντηση με τον Τύπο» του NBC, ο Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων και Ιατρικός Σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ και πατώντας σε ερώτηση εάν θα φορούσε μάσκα όταν θα ταξίδευε στο Μισισιπή, όπου ο υπάρχει ο χαμηλότερος δείκτης εμβολιασμένων στις ΗΠΑ ο Φάουτσι είπε:

«Νομίζω ότι υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για το κάνω αυτό. Αυτό γιατί όπως όλοι έχουμε πει και το λέμε συχνά τα εμβόλια δεν είναι τόσο καλά και τόσο αποτελεσματικά. Τίποτα δεν είναι 100%», σημείωσε για να συμπληρώσει:

«Εάν θέσεις τον εαυτό σου σε ένα περιβάλλον στο οποίο υπάρχει μια υψηλή ιική δυναμική και αντίστοιχα πολύ χαμηλή δυναμική εμβολιασμού θα χρειαστεί να κάνεις το επιπλέον αυτό βήμα λέγοντας:

Όταν είμαι σε μια περιοχή όπου υπάρχει υψηλή κυκλοφορία ιού θα πρέπει να κάνω το πρόσθετο αυτό βήμα, να είμαι προσεκτικός και να αυξήσω το επίπεδο άμυνας απέναντι στον ιό έστω και έχω εμβολιαστεί».

Αυτό είπε ο Φάουτσι λέγοντας ουσιαστικά ότι δεν υπάρχει «πάσο ελευθερίας» με τον εμβολιασμό όπως ισχυρίζονται οι εδώ κυβερνώντες και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να φορούν μάσκες όταν κυκλοφορούν σε μέρη όπου υπάρχει ο ιός.

Στη γραμμή Φάουτσι και η Παπαευαγγέλου

Στη γραμμή Φάουτσι και η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία τώρα λέει ότι δεν συνιστά να βουν οι μάσκες.

«Μας κατηγορούν (σ.σ. μα δεν τους κατηγόρησε κανείς!) ότι είπαμε νωρίς να βγει η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους.

Δε συμφωνώ. Το συζητήσαμε εκτενώς και είπαμε ότι δεν συνιστούμε να βγει η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους. Συνιστούμε να παραμείνει η μάσκα, γιατί η πανδημία είναι εδώ αλλά μπορούμε να βγάλουμε την μάσκα όταν δεν έχουμε συνωστισμό», διευκρίνισε εξάλλου η ίδια.

«Η οδηγία ήταν σαφής», επέμεινε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications