Βατόπουλος για εμβολιασμούς: «Σταδιακά θα γίνουν και στους νέους. Λάθος όρος τα “προνόμια” στους εμβολιασμένους» – ΒΙΝΤΕΟ

Για την πορεία της "πανδημίας" στην χώρα μας αλλά και την σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων μίλησε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Μικροβιολογίας και Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, η τάση είναι ότι από τη στιγμή που προχωρούν οι εμβολιασμοί και τηρούνται τα μέτρα, να ανοίγουν σιγά, σιγά κι άλλες δραστηριότητες.

«Αυτό που συζητείται κάθε φορά είναι να ανοίξουν οι δραστηριότητες, είναι ένα στοίχημα που ελπίζω να το κερδίσουμε» είπε και αναφέρθηκε στις βιβλιοθήκες, οι οποίες παραμένουν κλειστές εδώ και καιρό.

Σε ερώτηση γα τα προνόμια για τους πλήρως εμβολιασμένους απάντησε ότι ο όρος «προνόμιο» είναι λάθος, αλλά εξετάζεται ως μέτρο. Τέλος, για τον εμβολιασμό των παιδιών από 12 έως 15 ετών τόνισε ότι ακόμα το συζητά η επιτροπή, αλλά προτεραιότητα έχουν οι μεγάλες ηλικίες.

«Σταδιακά θα γίνει και για τους νέους» είπε και απάντησε σε ερώτηση για το εάν είναι υπέρ: «Δεν έχω ακόμη άποψη γι αυτό το θέμα».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications