Το μυστήριο  «Thunderbird»  και των  “χαμένων” φωτογραφιών με  φτερωτά πλάσματα  που  “βαφτίστηκαν” ψεύτικες ιστορίες

Γνωστή για μια κάποτε ακμάζουσα βιομηχανία αργύρου, η πόλη Tombstone στην Αριζόνα, ήταν επίσης η τοποθεσία μιας από τις πιο περίεργες και πιο αμφιλεγόμενες ιστορίες στην κρυπτοζωολογία. Στις 26 Απριλίου 1890 δημοσιεύτηκε μια περίεργη ιστορία. Το άρθρο περιέγραφε λεπτομερώς ενός είδους τεράστιου φτερωτού πλάσματος που βρέθηκε από δύο κτηνοτρόφους στην ερημική περιοχή μεταξύ των βουνών Whetstone και Huachuca.

Το πλάσμα λέγεται ότι μοιάζει λίγο με έναν τεράστιο αλιγάτορα με μια επιμήκη ουρά και ένα ζευγάρι τεράστιων φτερών τύπου νυχτερίδας. Όταν βρέθηκε,το πλάσμα υποτίθεται ότι ήταν εξαντλημένο και ικανό μόνο για σύντομες πτήσης. Αυτή η ιστορία θα πυροδοτούσε μια πολύ συζητημένη υπόθεση στην κρυπτοζωολογία και στον κόσμο των ανεξήγητων μυστηρίων.

Οι δύο κτηνοτρόφοι λέγεται ότι κυνηγούσαν το παράξενο πλάσμα για αρκετά μίλια με τα άλογα τους καθώς το πλάσμα εξαντλημένο έκανε σύντομες, σποραδικές πτήσεις, ώσπου έφτασαν κοντά του και το τραυμάτισαν με τα τουφέκια τους. Το τραυματισμένο και εξαντλημένο πλάσμα προφανώς ηταν επιθετικό στους άντρες, οπού το πυροβόλησαν και έπεσε νεκρό.

Οι κτηνοτρόφοι ισχυρίστηκαν αργότερα ότι το μέτρησαν και διαπίστωσαν ότι το σώμα είχε μήκος περίπου 92 πόδια (28 μέτρα), με δύο πόδια που ήταν προσαρτημένα στο σώμα ακριβώς κάτω από τεράστια φτερά που ήταν αδέξια διπλωμένα στο σώμα του. Όταν τα φτερά είχαν απλωθεί , λέγεται ότι είχαν διάμετρο περίπου 160 πόδια (48.7 Μέτρα) από άκρη σε άκρη και το τεράστιο κεφάλι του θηρίου αναφέρθηκε ότι έχει μήκος 8 πόδια (2.4 Μέτρα), με ισχυρές σιαγόνες γεμάτες με αιχμηρά δόντια . Τα φτερά ηταν καλυμμένα από ένα είδος λεπτής μεμβράνης και ολόκληρο το σώμα ήταν καλυμμένο με ένα λεπτό δέρμα, σχεδόν ημιδιαφανές, χωρίς τρίχες ή και πούπουλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του άρθρου, οι κτηνοτρόφοι έκοψαν ένα μέρος ενός από τα φτερά του πλάσματος για να το πάρουν μαζί τους ως αποδειξή, το οποίο στην συνέχεια φέρεται να πήραν οι επιστήμονες της εποχής για δουν τι είδος πλάσματος ηταν . Δεν είναι σαφές εάν αυτό συνέβη ποτέ ή όχι. Το άρθρο απλώς τελειώνει σε μια σημείωση ενθουσιασμού για το τι θα ανακαλυφθεί, αλλά τίποτα δεν είναι πραγματικά γνωστό για το τι συνέβη μετά από αυτήν την μάλλον εκπληκτική ιστορία ή τι συνέβη στο φερόμενο πτώμα.

Αυτή η είδηση της εφημερίδας θεωρήθηκε ψεύτικη ιστορία λόγω της περιγραφής του μεγέθους του πλάσματος, αλλά και επειδή μοιάζει με μια ιστορία για να προσελκύει τουρίστες στην πόλη. Εκείνη την εποχή, η κάποτε ευημερούσα πόλη είχε πέσει σε ταραγμένους καιρούς λόγω της πλημμυρών πολλών ορυχείων.Το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκε σε καμία από τις άλλες τοπικές εφημερίδες, ούτε είχε φωτογραφία του πλάσματος,το θέμα θεωρήθηκε ψεύτικο, αλλα μάλλον έγινε συγκάλυψη, καθώς ίδια τακτική εφαρμόζουν έως σήμερα, λες και είχαν τα μέσα εκεινη την εποχη να φτιάχνουν ψεύτικες φώτο και να λενε ψεύτικες ιστορίες χωρίς κανένα όφελος .

Η παράξενη ιστορία δεν θα τελειώσει εκεί, και στην πραγματικότητα θα γίνει ένα από τα μεγάλα μυστήρια της κρυπτοζωολογίας. Το 1966, μετά από δεκαετίες συζητήσεων σχετικά με την αυθεντικότητα της ιστορίας "Tombstone Pterodactyl" , ένας συγγραφέας με το όνομα Jack Pearl ισχυρίστηκε ότι υπήρχε πράγματι μια φωτογραφία του πλάσματος απο το Tombstone, ή τουλάχιστον μια πολύ παρόμοια με αυτήν, που είχε δημοσιευτεί σε άλλο άρθρο στο Tombstone Epitaphen το 1886. Το άρθρο έγραφε ότι μια ομάδα είχε φέρει το νεκρό τέρας στην πόλη και το έβαλε στο τοίχο ενός αχυρώνα για να τραβήξει μια φωτογραφία. Η εικόνα δείχνει ένα κατα πολύ μικρότερο πλάσμα σε μέγεθός που μπορεί να μην εχει σχέση με την πρώτη περίπτωση :

Η αυθεντικότητα αυτής της φωτογραφίας επιβεβαιώθηκε από τον συγγραφέα HM Cranmer σε ένα άρθρο του 1963 στο περιοδικό Fate και ο διάσημος κρυπτοζολόγος Ivan Sanderson ισχυρίστηκε ότι είχε στην πραγματικότητα μια φωτοτυπία της φωτογραφίας, αλλά ότι είχε χαθεί. Από εκεί, ο θρύλος της πλέον διάσημης φωτογραφίας απογειώθηκε.

Το περίφημο περιοδικό Fate υποστήριζε πάντα ότι είχε κάποτε αντίγραφο της φωτογραφίας και μάλιστα τη δημοσίευσε, αλλά δεν υπάρχει πουθενά πλέον. Ο Mark Chorvinsky του Strange Magazine είπε επίσης: Η ιστορία του «Tombstone Thunderbird» με εντυπωσίασε όσο μπορώ να θυμηθώ. Ακόμα και ως παιδί, θυμάμαι να διαβάζω την ιστορία με δέος. Πώς, αναρωτήθηκα, θα μπορούσαν οι καουμπόηδες του 19ο αιώνα να πυροβολήσουν αυτό που φαίνεται να ηταν ένα προϊστορικό πλάσμα σαν πτεροδάκτυλος; ...Ένα τέτοιο πράγμα φαινόταν αδύνατο, αλλά τα στοιχεία υπήρχαν με τη μορφή πολλών ιστοριών και αναφορών στο γεγονός και, φυσικά, υπήρχαν και φωτογραφίες

Είναι περίεργο που τόσοι πολλοί άνθρωποι θυμούνται να βλέπουν τη φωτογραφία, συμπεριλαμβανομένων πολλών αξιόπιστων ανθρώπων.Πώς είναι δυνατόν τόσοι πολλοί άνθρωποι να θυμούνται την φωτογραφία, και να ειναι πεπεισμένοι ότι είναι αληθινή, αλλά ξαφνικά δεν μπορεί βρεθεί κανένα αντίγραφο ή απόδειξη της πραγματικής της ύπαρξης; Όλα τα είδη των θεωριών εχουν προταθεί προσπαθώντας να εξηγήσουν το πως τόσοι πολλοί άνθρωποι μπορούν να θυμηθούν να βλέπουν μια φωτογραφία που φαίνεται να μην υπήρχε ποτέ.

Η λογική απάντηση εδω ειναι ότι θέμα ηταν αληθινό και κουκουλώθηκε όπως γίνεται συνήθως έως σήμερα με την ίδια δικαιολογία: fake news και θεωρίες συνωμοσίας, επίσης υπάρχουν πολλές φώτο και βίντεο με παρόμοια πλάσματα αν και μικρότερα σε μέγεθος από αυτή την ιστορία του 1890 ανά το κόσμο ,αν και τα βίντεο που υπήρχαν στο youtube πριν μερικά χρονιά, θα έχουν εξαφανιστεί πλέον λόγω λογοκρισίας ..Το μυστήριο εδώ ειναι πως εμφανίζονται κατα καιρούς διάφορα προϊστορικά ζωα η αλλα περίεργα ζώα που φαίνεται να μην ειναι από αυτόν τον κόσμο? οπως στην περίπτωση του Chupacabra και του Mothman, πιθάνες απαντήσεις: Από την Κούφια Γη και αλλα έχουν σχέση με εξωγήινους , και στις δυο περιπτώσεις έχουν καθε λόγο οι διεθνές συμμορίτες να τα βγάζουν θεωρίες συνωμοσίας και fake news, από το 2016 τους παρακολουθούμε ότι δεν βγάζουν τίποτα τυχαια θεωρίες συνωμοσίας και fake news εκτός απο κατι γελοία δικά τους που βγάζουν οι ίδιοι και μετά οι ίδιοι λενε οτι ειναι fake news και ο νοών νοείτω....

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications