Chupacabra (τσουπακάμπρα) το εξωγήινο ζώο  με μεταφυσικές δυνατότητες που έφεραν κάποιοι  εδώ!
Chupacabra (τσουπακάμπρα)

Ο θρύλος λέει πως το «τέρας» αυτό από τη Λατινική Αμερική επιτίθεται στα κοπάδια, κυρίως τις κατσίκες, και ρουφά το αίμα τους. Το όνομά του είναι chupacabra, από τις ισπανικές λέξεις chupar που σημαίνει ρουφώ και cabra που σημαίνει κατσίκα.

Οι περιγραφές του θρυλικού αυτού όντος ποικίλουν: άλλοι λένε πως μοιάζει με ερπετό με μυτερά πτερύγια στην πλάτη κι άλλοι με άτριχο σκύλο με μεγάλα δόντια και μακριά νύχια.Το τσουπακάμπρα θεωρείται κρυπτίδιο, δηλαδή ζώο που η ύπαρξή του δεν έχει αποδειχτεί αλλά πιστεύεται ότι ανήκει στην παραδοσιακή λαογραφία και τη σύγχρονη τάση για μυθοπλασία.

Περιγράφεται ως ένα μικρό (ύψος έως 1,2 μέτρα) πλάσμα με πράσινες φολίδες και αιχμηρές προεξοχές, καθώς και με πολύ κοφτερά και μακριά δόντια. Μερικοί μάρτυρες ισχυρίζονται ότι διαθέτει φτερά σαν της νυχτερίδας και κόκκινα μάτια που έχουν την ιδιότητα να υπνωτίζουν. Επιτίθεται κυρίως σε αιγοπρόβατα, τα οποία δαγκώνει και απομυζά ολόκληρο το αίμα τους, ενώ πιστεύεται πως η καταγωγή του είναι εξωγήινη. Πολλοί έχουν αναφέρει ότι, όταν εξαφανίζεται, αφήνει μια έντονη μυρωδιά από θειάφι.

Σύμφωνα με τη Wikipedia, το Τσουπακάμπρα είναι ένα τέρας της κρυπτοζωολογίας το οποίο υπάρχει στους θρύλους του Πουέρτο Ρίκο, του Μεξικού, της Χιλής και των Ηνωμένων Πολιτειών. Περιγράφεται σαν ένα λεπιδωτό τέρας με μορφή κατσίκας που έχει μακριά νύχια και ακανθωτή ράχη και στέκεται όρθιο στα δύο πόδια.

Η πρώτη αναφορά έγινε τον Μάρτιο του 1995 στο Πουέρτο Ρίκο. Το τέρας είχε επιτεθεί σε οκτώ πρόβατα, τα οποία τρύπησε στο θώρακα, αδειάζοντάς τους όλο το αίμα.Λίγους μήνες αργότερα, τον Αύγουστο, μια αυτόπτης μάρτυρας, η Μαντλέν Τολεντίνο, ανέφερε ότι είδε το πλάσμα στην πόλη Κανόβανας του Πουέρτο Ρίκο, όπου σε φάρμα της περιοχής βρέθηκαν νεκρά από επίθεση πάνω από 150 ζώα.Παρόμοιοι θάνατοι είχαν αναφερθεί στη μικρή πόλη Μόκα το 1975.

Η πρώτη αναφορά για τα τσουπακαμπρα ήταν το 1987 όπου οι κατσίκες μιας περιοχής άρχισαν να πεθαίνουν από άγνωστα αίτια και οι κτηνοτρόφοι παρατήρησαν σημάδια στο λαιμό τους σαν αυτά που αφήνουν οι βρικόλακες.Ολοι πιστευαν οτι ηταν ενας απλος μύθος αλλα βρεθηκε ενα ζωο στην Αμερική, το οποίο έμοιαζε με τις περιγραφές των αρχαίων για το τσουπακαμπρα . Το ζώο που βρέθηκε μοιάζει με άτριχο σκύλο ο οποίος έχει τεράστια νύχια και δόντια.

Όπως αναφέρεται τις στις ΗΠΑ, οι θεάσεις του Τσουπακάμπρα (Chupacabra) έχουν αυξηθεί στο Τέξας, όπου ένας άνθρωπος συνέλαβε στην κάμερα πρόσφατα, αυτό που ο ίδιος πιστεύει ότι είναι ένα από τα μυθικά πλάσματα. Τώρα, μια άλλη οικογένεια του Τέξας έχει πυροβολήσει ένα παρόμοιο εμφανισιακά ζώο, το οποίο επίσης πιστεύουν ότι είναι ένα Chupacabra.

Η NY Daily News αναφέρει ότι η οικογένεια Ohrt στη Βικτώρια του Τέξας είδε το άγνωστο πλάσμα να περιφέρεται γύρω από το αγρόκτημά τους, γεγονός που οδήγησε τη Λούση και τον εγγονό της Νταγκ να πάρουν το όπλο τους. Από 240 μέτρα μακριά, πυροβόλησαν το θηρίο, και έκπληκτοι παρατήρησαν ότι ήταν ένας από τους φημισμένους κατσικοφάγους των μύθων.

Ενώ πολλοί πιστεύουν ότι αυτή το υποτιθέμενο "Chupacabra" δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κογιότ με μια σοβαρή περίπτωση ψώρας, άλλοι πιστεύουν ότι οι άνθρωποι στο Τέξας σκόπιμα εκτρέφουν διασταυρώσεις σκύλων με κογιότ και λύκους, με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία ψεύτικων Chupacabras. H τελευταία άποψη θα μπορούσε να εξηγήσει την πρόσφατη έξαρση των θεάσεων.

Το Chupacabra (Τσουπακάμπρα), ή "goat-sucker" (πίνει αίμα κατσίκας), έχει διάρκεια ζωής ως αστικός μύθος σε όλη την Αμερική για δεκαετίες, και οι ιστορίες της υποτιθέμενης ύπαρξης του έχουν εμπνεύσει ιστορίες δίπλα στο τζάκι, βιβλία, τραγούδια, ταινίες, αποκριάτικες στολές και ακόμα περισσότερα, τοποθετώντας το δίπλα , στα άλλα Κρυπτιδικά Τέρατα (cryptids) όπως ο Sasquatch ή Μεγαλοπόδαρος (Σάσκουατς), ο Mothman (Πεταλουδάνθρωπος) και o Jersey Devil.

Ακριβώς όπως αυτά τα πλάσματα , το Chupacabra έχει καταφέρει να ξεφύγει από τις επιστημονικές αποδείξεις, αλλά η εμπειρογνώμων της άγριας ζωής Δρ.Phyliss Canyon ισχυρίζεται ότι έχει βρει τι συμβαίνει πραγματικά. Από το 2005, η Canyon δεν μπόρεσε να βρει το μυστηριώδες αρπακτικό που βρίσκεται πίσω από τις μαζικές δολοφονίες των κοτόπουλων στις ράντσο της στην πόλη Cuero του Ανατολικού Τέξας. Το μόνο που ήξερε ήταν ότι το θηρίο ήταν κάτι που ποτέ δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν: συστηματικά ξέσκιζε τους λαιμούς των πουλιών για να ρουφήξει το αίμα τους. Τέλος, το 2008, η αστυνομία που περιπολούσε στην περιοχή τράβηξε πλάνα από ένα παράξενο πλάσμα που μοιάζει με σκύλο να τρέχει στο χωματόδρομο.

Η Canyon έχει ένα διατηρημένο δείγμα του λεγόμενου "Μπλε Σκύλου του Τέξας", το οποίο έχει παχύ, σχεδόν άτριχο δέρμα, μεγάλα δόντια και φωτεινά μπλε μάτια. Η ανάλυση του DNA δείχνει ότι μπορεί να είναι ένα άγνωστο υβρίδιο λύκου-κογιότ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications