Καλλιεργούν κλίμα υποχρεωτικών εμβολιασμών... με δημοσκοπήσεις: «Οι Έλληνες το ζητούν αν και δεν έχουν εμβολιαστεί»!

Πληθαίνουν οι «δημοσκοπήσεις» στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που υποστηρίζουν πως οι Έλληνες πολίτες είναι υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών, «δημοσκοπήσεις» που γίνονται την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα «προνόμια» των εμβολιασμένων.

Έτσι ένα νέο γκάλοπ που διενεργήθηκε από την εταιρία Marc υποστηρίζει πως το 65% των Ελλήνων είναι υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών, αν και (σύμφωνα με τα ποσοστά) οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν εμβολιαστεί!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, δύο στους τρεις πολίτες, ήτοι ποσοστό 64,8%, τάσσονται υπέρ της άποψης ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε ορισμένες κατηγορίες πολιτών όπως είναι οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι στα γηροκομεία, οι αστυνομικοί και γενικά όσοι έρχονται σε επαφή με ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.

Στον αντίποδα, μόνο το 32,6% των ερωτηθέντων τάχθηκε κατά της υποχρεωτικότητας. Οι πλέον ένθερμοι οπαδοί των υποχρεωτικών εμβολιασμών βρίσκονται στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (78,8% στους άνω των 65 ετών), στους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα (62,2%), καθώς και σε όσους ψήφισαν Ν.Δ. (76,1%) και ακόμη περισσότερο σε όσους υποστήριξαν στις τελευταίες εκλογές το Κίνημα Αλλαγής (87,3%). Πιο συγκρατημένα είναι τα άτομα που ανήκουν στις νεότερες ηλικίες (από τους 17-44 ετών, το 44,5% εκφράζει αντίθεση στην υποχρεωτικότητα), στους δημοσίους υπαλλήλους (το 44,4% λέει «όχι»), καθώς και σε όσους ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ (αρνητικοί είναι το 41,4%) ή ΚΚΕ (το 39,3% απαντά «όχι»).

Όπως ισχυρίζεται η δημοσκόπηση οι Έλληνες είναι υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα, παρόλο που όπως είναι γνωστό και οι εμβολιασμένοι νοσούν κανονικά από την συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Όμως τα ποσοστά της δημοσκόπησης είναι λίγο... περίεργα, καθώς αν ισχύουν τότε ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών που δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να είναι υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών!

Καθώς στην Ελλάδα έχουν εμβολιαστεί περίπου 4.7 εκατ. πολίτες (δηλαδή το 45% του πληθυσμού), δηλαδή ένα ποσοστό κοντά στο 20% που δεν έχει εμβολιαστεί υποτίθεται πως θέλει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Ενδιαφέρον προκαλεί και το στοιχείο πως υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών είναι το 78,8% των πολιτών από 65 ετών και άνω όταν από 80 ετών και άνω έχει εμβολιαστεί το 68.9%, από 70-79 ετών το 77,6% και από 60 έως 69 ετών το 72,1%.

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκαλούν τα ποσοστά στις μικρότερες ηλικίες. Από 45 έως 64 ετών το 64,9% υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών όταν περίπου σε αυτές τις ηλικίες έχει εμβολιαστεί περίπου το 60%, ενώ το 53,8% των 17 έως 44 ετών είναι υπέρ των υποχρεωτικών όταν έχει εμβολιαστεί το 38,3% από 25 έως 49 ετών και το 8,9 από 17 έως 25 ετών.

Μάλιστα δεν είναι η πρώτη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται τις τελευταίες ημέρες και αναφέρεται σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Πριν λίγο καιρό πρώτο θέμα σε όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ήταν μία δημοσκόπηση που έγινε τον Οκτώβριο 2020, δηλαδή πριν από 7-8 μήνες (και δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο) και σύμφωνα με την οποία το 62% των Ελλήνων θέλουν να εμβολιαστούν, αλλά όμως αυτοί που θέλουν υποχρεωτικούς εμβολιασμούς είναι το 74%!

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση είχε γίνει από το Ινστιτούτου Πολιτικής Υγείας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications