Υποχρεωτική μασκοφορία σε εσωτερικούς χώρους... για πάντα! - Τι είπε ο Χ.Γώγος

Υποχρεωτική μασκοφορία σε εσωτερικούς για πάντα προανήγγειλε ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Ο καθηγητής είπε συγκεκριμένα για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες: «Κάποια στιγμή αν έχουμε σε μεγάλο ποσοστό ανοσία μπορεί να πετάξουμε τη μάσκα σε ασφαλείς χώρους. Αντίθετα σε κλειστούς χώρους, ποτέ δεν θα έχουμε το 100% της ανοσίας και θα πρέπει να φοράμε μάσκα».

«Καλό είναι να μείνει ο πολιτισμός της μάσκας», ειδικά σε ευαίσθητους χώρους, όπως τα νοσοκομεία, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Χ.Γώγο θα φοράμε για πάντα μάσκα σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και σε υγειονομικούς χώρους. Κάτι που είχαν πει στο παρελθόν και ο Κικίλιας , ο οποίος είχε πει επίσης πως θα βγάλουμε την μάσκα όταν φτάσουμε στα μηδέν κρούσματα, αλλά και ο Μητσοτάκης ο οποίος είχε μιλήσει για μόνιμες μάσκες για όλους όσους εισέρχονται ή κινούνται εντός υγειονομικών χώρων.

Εκτός από το θέμα της μάσκας ο Γώγος είπε ότι όσοι είναι άνω των 65 πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν, συμπληρώνοντας ότι η συζήτηση για τον εμβολιασμό των παιδιών 12 - 15 ετών έχει ξεκινήσει.

Όπως είπε ο καθηγητής το εμβόλιο της Pfizer που δοκιμάζεται για τα παιδιά παρέχει υψηλή αποτελεσματικότητα και ικανοποιητική ασφάλεια.

Για το αν θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί παιδιών πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είπε ότι «αν τα πράγματα πάνε καλά και έχουμε καταφέρει να ελέγξουμε την πανδημία, πράγμα δύσκολο, μπορούμε να το δούμε αργότερα, αν δεν γίνει αυτό θα πρέπει να εμβολιαστούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς».

«Έχουμε έναν δύσκολο και μεταδοτικό ιό», τόνισε.

Σχετικά με την πιθανότητα ενός τέταρτου κύματος, ο κ. Γώγος είπε ότι το θέμα του τέταρτου κύματος δεν χρειάζεται να μας απασχολεί ακόμα. Σύμφωνα με τα δεδομένα, έχουμε καλούς αριθμούς στα κρούσματα και στις εισαγωγές, ενώ στη βόρεια Ελλάδα η καμπύλη πέφτει πιο γρήγορα.

«Να εκμεταλλευτούμε το καλοκαίρι για να εμβολιαστούμε», είπε και συμπλήρωσε πως και αυτό το καλοκαίρι θα χρειαστεί να φοράμε μάσκες, να τηρούμε τις αποστάσεις και να βρισκόμαστε σε κλειστές παρέες.

«Είναι μια ευαίσθητη περίοδος, από αυτή θα εξαρτηθεί ο χειμώνας», τόνισε ο κ. Γώγος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications