«Είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους»: Το πλάνο της κυβέρνησης «σκιάς»  για τα γήπεδα, και την διασκέδαση

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται το σχέδιο επιστροφής στην «κανονικότητα», μία «κανονικότητα» που όμως -σύμφωνα με όσα λένε τα δεν θα αφορά όλους.

Χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσίασε το σχέδιο της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα, το οποίο επεξεργάζεται η επιτροπή των «ειδικών».

Σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού, προκαλώντας αίσθηση, η συζήτηση που αναπτύσσεται με βάση την πρόταση της Super League 1 είναι να απευθύνονται στους εμβολιασμένους, διότι, όπως υποστήριξε, έτσι θα έχουν νωρίτερα περισσότερο κόσμο μέσα στα γήπεδα.

Δηλαδή τα γήπεδα στην Ελλάδα θα ανοίξουν... μόνο για πλήρως εμβολιασμένους, με τον υφυπουργό να μην αναφέρεται στο τι θα γίνει σε όσους έχουν αρνητικό τεστ. Το ξέχασε; Δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος; Μένει να μάθουμε.

Όσον αφορά την διασκέδαση το πλάνο που έχει γίνει γνωστό εδώ και λίγες ημέρες και μένει να ανακοινωθεί και επισήμως είναι πως θα ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι, όμως αυτό θα γίνει με αυστηρά μέτρα.

Συγκεκριμένα το άνοιγμα των νυχτερινών κέντρων θα γίνει όταν το ποσοστό του εμβολιασμού αγγίξει το 50% με τη μία δόση, όμως, πρόσβαση θα έχουν οι πλήρως εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν υποβληθεί σε self test και μάλλον θα δημιουργηθεί και ένα ηλεκτρονικό αρχείο πελατών.

Για τα εστιατόρια και τους λοιπούς χώρους εστίασης που έχουν εσωτερικό χώρο υπάρχουν δύο σενάρια. Είτε θα επιτρέπεται η είσοδος σε όλους, όμως με αυστηρά μέτρα και χωρητικότητα στο κατάστημα που δεν θα ξεπερνά το 50%, ενώ θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Είτε θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους (πιθανότατα και σε όσους έχουν τεστ) και θα μπορούν να είναι γεμάτα τα καταστήματα. Από την κυβέρνηση έχουν διαρρεύσει πως ίσως ισχύσουν τελικά και τα δύο σενάρια, με τους καταστηματάρχες να αποφασίζουν το τι θα κάνουν.

Ενώ για τον "πολιτισμό". Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα και των χειμερινών κινηματογράφων από 1η Ιουλίου, όμως η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό self test, επίσης η πληρότητα των αιθουσών δεν θα ξεπερνάει το 50%. Με παρόμοιο τρόπο αναμένεται να λειτουργήσουν και τα κλειστά θέατρα κτλ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications