Δολιοφθορά στην Ρόδο:33χρονος - Επιχείρησε να νεκρώσει το ραντάρ και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Έναν 33χρονο που διαμένει στην περιοχή του Έμπωνα παραπέμπουν στην Εισαγγελία Ρόδου ως κατηγορούμενο, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας Ρόδου για τον εμπρησμό και τις τεράστιες καταστροφές στο ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην ευρύτερη περιοχή.

Η δικογραφία ολοκληρώθηκε σήμερα και κατατέθηκε στην εισαγγελία Ρόδου προκειμένου να κινηθεί η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του νόμου διαδικασία.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας, έφθασαν στα ίχνη του 33χρονου, αξιοποιώντας τις εικόνες που είχε καταγράψει η κάμερα που βρίσκονταν μέσα στον χώρο του ραντάρ, καθώς επίσης και οι κάμερες που υπήρχαν σε καταστήματα και σπίτια στην περιοχή του Έμπωνα, που είχαν καταγράψει την έξοδο και την είσοδο στο χωριό του αυτοκινήτου του 33χρονου.

Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες και υποστήριξε σε δεύτερη κατάθεσή του, ότι πράγματι είχε φύγει από το χωριό την επίμαχη ώρα αλλά όχι για να κάνει τις ζημιές στο ραντάρ, αλλά να μεταβεί σε δική του προσωπική υπόθεση.

Οι αστυνομικοί αναγνώρισαν επίσης και τη μάρκα του μπουφάν που κατέγραψε η κάμερα, και βρέθηκε σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι του.

ΕΥΠ και Ασφάλεια στις έρευνες
Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΡΟΔΙΑΚΗΣ», οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, που χειρίζονται την υπόθεση, φαίνεται ότι έχουν στα χέρια τους υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, το οποίο αποκαλύπτει κινήσεις οχημάτων στο επίμαχο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κατηγορούμενος κλήθηκε τρεις συνολικά φορές να δώσει εξηγήσεις για το πώς βρέθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αλλά σε όλες τις φορές αρνήθηκε την ανάμειξή του.

Σημειώνεται ότι στις έρευνες, εκτός από τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ενεπλάκησαν και ειδικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς επίσης και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφορικών.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της 12ης Μαρτίου, όταν ένα άτομο φορώντας κουκούλα στο κεφάλι του, καταγράφεται από την κάμερα την ώρα που σπάει την πόρτα εισόδου στο ειδικό δωμάτιο που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ραντάρ στον Ατάβυρο.

Ο δράστης κρατώντας στα χέρια του σιδερένιο λοστό, φαίνεται ότι άρχισε να σπάει με μανία ό,τι μπορούσε να σπάσει μέσα στον χώρο του ραντάρ ενώ στη συνέχεια έριξε στον χώρο εύφλεκτο υλικό (πιθανότατα πετρέλαιο ή βενζίνη) και αφού έβαλε φωτιά, απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Οι ζημιές συνολικά στις εγκαταστάσεις του ραντάρ της ΥΠΑ και στις τέσσερις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αξίζει να σημειωθεί ότι υπολογίζονται στο ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και πριν από 10 ημέρες οι εγκαταστάσεις του ραντάρ της ΥΠΑ στην περιοχή του Αταβύρου, είχαν παραβιαστεί και είχε αφαιρεθεί τμήμα του εξοπλισμού που βρίσκεται εκεί.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications