«Τσουνάμι» μετά τα χθεσινά: Να γίνει και σε αυτές τις επαγγελματικές ομάδες υποχρεωτικό το εμβόλιο – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα, αλλά δημοσιεύματα ερευνών στον ισπανικό τύπο ότι ο συνδυασμός διαφορετικών εμβολίων είναι αποτελεσματικός, αλλά με περισσότερες παρενέργειες», δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο καθηγητής παράλληλα πρόσθεσε ότι μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου δεν χρειάζεται τεστ για τον κορονοϊό.
Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης ότι είναι κατά της άρσης του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους εμβολιασμένους, καθώς, όπως είπε, αυτό θα το εκμεταλλευτούν οι μη εμβολιασμένοι.

Συμπλήρωσε πως η διάκριση του τύπου «εμβολιασμένοι-μη εμβολιασμένοι» καθώς και η υιοθέτηση εντύπων που αποδεικνύουν τον εμβολιασμό και προσφέρουν προνόμια «σκοντάφτει» στους λεγόμενους «δικαιοματιστές», που κατά τον ίδιο στηρίζονται στο επιχείρημα ότι τα εμβόλια δεν έχουν -ακόμα- δοθεί ελεύθερα για όλον τον πληθυσμό.

Για την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό, και με αφορμή το σχετικό τελεσίγραφο που στάλθηκε στην ΕΜΑΚ, εξήγησε ότι, «σε λιγότερο από ένα μήνα, το πρώτο εμβόλιο, της Pfizer θα έχει έγκριση σαν οποιοδήποτε φάρμακο παίρνετε από το φαρμακείο. Όταν γίνει αυτό και πλέον είμαστε 100% για το αν το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποδοτικό, τότε, κατά την άποψή μου πρέπει να γίνει υποχρεωτικό σε κάποιες επαγγελματικές κατηγορίες, όπως τους υγειονομικούς και τους οδηγούς στα ΜΜΜ».

Σχετικά μάλιστα με το αν πρέπει να παραχωρούνται κάποια προνόμια σε όσους έχουν εμβολιαστεί, είπε πως «το να έχεις κάποια προνόμια για τους εμβολιασμένους είναι και κίνητρο».

Δείτε μετά το 8ο λεπτό την τοποθέτηση για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications