Νόμος ‘φρένο’ στην κατάχρηση των social media εγκρίθηκε στη Φλόριντα

Ένα πρωτοφανές νομοσχέδιο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, βάσει του οποίου η εκδίωξη πολιτικών προσώπων από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης θα τιμωρείται με «τσουχτερά» πρόστιμα.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης είναι ένας από τους πιο πιστούς πολιτικούς και ιδεολογικούς συμμάχους του πρώην Αμερικανού προέδρου Ντοναλντ Τραμπ, με τη νέα νομοθεσία να παραπέμπει άμεσα στο μπλοκάρισμα που μεγιστάνα από το Twitter και το Facebook, λίγο μετά από τα επεισόδια στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούν να «παγώσουν» λογαριασμούς για διάστημα μόνο 14 ημερών, με όσες προσπερνάνε αυτό το όριο, να δέχονται πρόστιμα ύψους μέχρι και 250.000 δολαρίων για κάθε επιπλέον ημέρα παράνομου «παγώματος» λογαριασμών πολιτικών που δραστηριοποιούνται στην πολιτεία.

Σύμφωνα με τον ΝτεΣάντις, πλατφόρμες όπως το Facebook, το Twitter και το YouTube «φιμώνουν τις συντηρητικές φωνές». «Μερικές από αυτές τις τεράστιες, τεράστιες εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ ασκούν μία εξουσία πάνω στον πληθυσμό μας, η οποία δεν έχει προηγούμενο στην αμερικάνικη ιστορία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης της πολιτείας κατά τη διάρκεια μίας εκδήλωσης στο Μαϊάμι για τον νέο νόμο, τονίζοντας ότι «μία από τις κύριες αποστολές τους μοιάζει να είναι η καταστολή ιδεών».

Μολαταύτα, δεν λείπουν και οι έντονες διαφωνίες για τη νέα νομοθεσία, με ορισμένους μάλιστα να κάνουν λόγο και για παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων των Αμερικανών αναφορικά με την ελευθερία της έκφρασης, καθότι οι ιδιωτικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης θα αναγκάζονται να φιλοξενούν απόψεις και ιδέες που δεν τις εκφράζουν και αντιβαίνουν στις αρχές τους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications