«Διορία» Μπάιντεν στην CIA για το θεαθήναι: Βρείτε αν ο κορωνοϊός ξέφυγε από εργαστήριο στην Κίνα...

Προθεσμία 90 ημερών για την υποβολή έκθεσης για την προέλευση του κορωνοϊού έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στις υπηρεσίες πληροφοριών, ένα έργο σχεδόν αδύνατο καθώς είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν στοιχεία, τώρα για την προέλευση του κορωνοϊού, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει καμία δυνατότητα πρόσβασης στην Κίνα και πιο συγκεκριμένα στην Ουχάν.

Ακόμη όμως και να υπήρχε κάποια δυνατότητα πρόσβασης, οι Κινέζοι θα έχουν εξαφανίσει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα αποδείκνυαν συσχέτισή του με το εργαστήριο στην Ουχάν.

Eνω είχαμε βάλει η πόλη Ουχάν και το εργαστήριο βιοτεχνολογίας εκεί ήταν το επίκεντρο του κορωνοϊού από τις 26 Ιανουαρίου του 2020 και το έβγαλαν θεωρίες συνωμοσίας , όταν όλοι, «ειδικοί» και μη, έπαιρναν όρκο ότι ο ιός προήλθε από την… φύση και είναι πιο φυσικός και από χυμό .

Ο Μπάιντεν κάλεσε τις υπηρεσίες να «διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους» ώστε να καταλήξουν σε μια εξήγηση για την προέλευση του SARS-CoV-2.

Αν και πολλοί ειδικοί απέρριπταν εδώ και καιρό τη θεωρία ότι ο κορωνοϊός προήλθε από κάποιο ατύχημα σε εργαστήριο της πόλης Ουχάν, της Κίνας, η υπόθεση αυτή επανήλθε και πάλι το τελευταίο διάστημα.

«Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους εταίρους τους σε όλον τον κόσμο για να ασκήσουν πιέσεις στην Κίνα ώστε να συμμετάσχει σε μια πλήρη, διαφανή και στηριγμένη σε αποδείξεις διεθνή έρευνα», τόνισε ο Μπάιντεν στην ανακοίνωσή του, χωρίς να παραλείπει να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τη στάση που κρατά το Πεκίνο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχτηκε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι διχασμένες σε ό,τι αφορά την προέλευση του νέου κορωνοϊού, αν δηλαδή προήλθε από την επαφή ανθρώπων με κάποιο μολυσμένο ζώο ή από ατύχημα σε εργαστήριο.

«Ζήτησα από την Κοινότητα των Υπηρεσιών Πληροφοριών να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να συλλέξει και να αναλύσει πληροφορίες που θα μπορούσαν να μας φέρουν πιο κοντά σε ένα οριστικό συμπέρασμα και να μου αναφέρουν σε 90 ημέρες», τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications