Για τους εμβολιασμούς παιδιών: «Απαράδεκτο και ανήθικο. Δεν επιβάλλεις κάτι όταν δεν υπάρχει κίνδυνος» – ΒΙΝΤΕΟ

Καθώς το θέμα με τους μαζικούς εμβολιασμούς παιδιών απασχολεί ολοένα και περισσότερα κράτη, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, ως φωτεινές εξαιρέσεις μοιάζουν οι επιστήμονες που αντιτίθενται σθεναρά στον άμεσο ή έμμεσο εξαναγκασμό των παιδιών να εμβολιαστούν κατά του covid.

Έτσι μετά τον Καθ. Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα, σειρά πήρε ο ερευνητής Δημόσιας Υγείας στα πανεπιστήμια Πατρών και Δυτικής Αττικής, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός.

Ο ίδιος μιλώντας στο Kontra Channel και κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια για εμβολιασμό μαθητών και στην Ευρώπη μίλησε για μία «ανήθικη και απαράδεκτη απόφαση»:

«Είναι άλλο να επιβάλλεις έμμεσα, για παράδειγμα δια των σχολείων, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών το οποίο είναι απαράδεκτο και ανήθικο».

Σε μία ερώτηση που ακούμε πολλές το τελευταίο διάστημα ως «αντίλογο», η παρουσιάστρια ρώτησε τον κ. Φαρσαλινό: «Γιατί, τα παιδιά δεν κάνουν εμβόλια;», για να λάβει την εξής αποστομωτική απάντηση:

«ΔΕΝ μπορείς να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ ιατρική πράξη όταν δεν υπάρχει κίνδυνος. Εδώ μιλάω για επιβολή υποχρεωτικότητας και είναι λυπηρό που έστω και εμμέσως συζητείται. Ιατρικήη πράξη χωρίς προσωπικό όφελος δεν μπορεί να επιβληθεί. Μπορεί να είναι στην επιλογή του καθενός.

Είτε στον ενήλικα είτε προφανώς στα παιδιά, όπου αποφασίζουν οι κηδεμόνες. Έμμεση επιβολή τι σημαίνει; Ότι τα παιδιά δεν πάνε στα σχολεία, αυτό τουλάχιστον σχεδιάζεται για αυτά, διότι επαναλαμβάνω, πώς θα δικαιολογήσεις την επιβολή σε υγιή παιδιά χωρίς αυτό να αποτελεί επιλογή του γονέα;»

Ακούστε την ενδιαφέρουσα τοποθέτηση:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications