Μάχη με τον χρόνο για να περιοριστεί η φωτιά- Στάχτη 55.000 στρέμματα στην Κορινθία (vid)

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να είναι η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (19/5) στην περιοχή Σχίνος Λουτρακίου Κορινθίας.

Συνεχώς έχουμε αναζωπυρώσεις. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τον χρόνο για να περιοριστεί η οικολογική καταστροφή, καθώς έχουν ήδη φτάσει στα 55.000 στρέμματα γης οι καμμένες εκτάσεις, και δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν από τη φωτιά.

Οι συνθήκες ευτυχώς μεταβλήθηκαν, αφού οι θυελλώδεις άνεμοι κόπασαν και η χθεσινή νύχτα ήταν η πρώτη κατά την οποία δεν υπήρξε ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς στα Γεράνεια Ορη.

Συνολικά στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 278 πυροσβέστες, 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», οκτώ Α/Φ, οκτώ PZL, δύο Ε/Π και ακόμη δύο Ε/Π του Π.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ. ως συντονιστικά. Συνδρομή παρέχουν: δύο Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Αντώνης Κούκουζας, πυραγός και πρόεδρος Αξιωματικών και υπαξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, μιλώντας στο mega, δήλωσε ότι:

«Δυστυχώς ξεκινήσαμε νωρίς με τις δασικές πυρκαγιές. Δύσκολη φωτιά. Πυρκαγιά που ξεκίνησε νύχτα, σε δύσκολη περιοχή. Συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν να επιχειρούν στην περιοχή. Όλοι οι συνάδελφοι ήταν εμβολιασμένοι με περίσσιο πάθος και αυταπάρνηση. Παρότι είναι εν εξελίξει, η συγκεκριμένη πυρκαγιά δεν μας προβληματίζει. Βοήθησε ότι χθες γύρισε ο άνεμος».

Όσο για τα αίτια της πυρκαγιάς ανέφερε, ότι αυτά ακόμα διερευνώνται. Πάντως, υπογράμμισε, ότι «η πλειοψηφία των πυρκαγιών που έχουμε να αντιμετωπίσουμε προέρχεται από ανθρώπινη αμέλεια».

«Πάντως, υπογράμμισε, ότι «η πλειοψηφία των πυρκαγιών που έχουμε να αντιμετωπίσουμε προέρχεται από ανθρώπινη αμέλεια».… Πώς γίνεται κάθε φορά η ανθρώπινη αμέλεια να συμπίπτει με σφοδρούς ανέμους…;

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications