Η Ελλάδα παρουσίασε ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ το πράσινο πιστοποιητικό που ηταν «θεωρίες συνωμοσίας»

Η παρουσίαση του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού EU Digital COVID Certificate, το οποίο αφενός θα… διευκολύνει τα ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφετέρου θα επιβάλλει στους πολίτες πως θα πρέπει κάτι (εκτός ταυτότητας,διαβατηρίου) να δείχνουν κάτι για να τους επιτρέπεται να ταξιδεύουν, εγινε από τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, οι λαθρο βεβαία μαζί με τους συμμορίτες μετακινούνται ελεύθερα .

Στην εκδήλωση στην οποία η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον τρόπο που θα λειτουργεί το πράσινο πιστοποιητικό, μίλησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ έλαβαν επίσης μέρος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ). «Ταχεία λωρίδα κυκλοφορίας για τους ταξιδιώτες», χαρακτήρισε το πιστοποιητικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Eπισήμανε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να το λανσάρει νωρίτερα, από την 1η Ιουλίου, καλώντας και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να το υιοθετήσουν το συντομότερο δυνατό.

Δεν είναι στόχος μας να διαχωριστούν οι πολίτες σε κατηγορίες, ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, ωστόσο δεν φαίνεται να γίνεται πιστευτός από την πλειοψηφία των πολιτών. «Ο κορωνοϊός λειτούργησε ως επιταχυντής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους», υπογράμμισε.
Δήλωσε δε πως «είμαστε πολύ περήφανοι για τη δουλειά που έχει γίνει από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με το πιστοποιητικό».

Από την πλευρά του, ο διεθνιστής πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου, Σαρλ Μισέλ, έδωσε συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό, που έφερε την ιδέα του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού σε επίπεδο ΕΕ, και δήλωσε πολύ περήφανος που είναι εδώ, στην Ελλάδα, οπού ανακοινώνεται αυτό το πολύ σημαντικό εργαλείο για την Ευρώπη.

Παρουσιάζοντας πώς θα λειτουργεί το πιστοποιητικό, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε λόγο για διαλειτουργικότητα του στην ΕΕ με υποτιθέμενη εγγύηση των προσωπικών δεδομένων και για δυνατότητα έκδοσης ελληνικού πιστοποιητικού για τουρίστες, αν κάνουν το τεστ στην Ελλάδα.

Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ θα εκδίδεται από τις εθνικές αρχές και θα είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, διαθέτουν αρνητικό PCR τεστ, ή έχουν βεβαίωση ανάρρωσης από τον κορωνοϊό.

Ήταν θεωρίες συνωμοσίας σύμφωνα με "ανεξάρτητους οργανισμούς" (fake) μονο και μονο για να κάνουν μηδαμινή απήχηση και για να βλάψουν , και οταν βαζουν το ίδιο σε έγκυρες πήγες τους δεν ειναι «θεωρίες συνωμοσίας» :

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications