Απειλές Ν.Χαρδαλιά για μουσική σε εστίαση: «Είναι εξαιρετικά επικίνδυνη - Τα αντάρτικα δεν θα περάσουν»

Απειλές εξαπέλυσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προς τους καταστηματάρχες στην εστίαση, με αφορμή το «αντάρτικο» που έχουν ετοιμάσει σήμερα και αύριο, όπου αποφάσισαν να παίξουν μουσική στα μαγαζιά τους, κάτι το οποίο η κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι έχουν απαγορεύσει, μιμούμενοι μάλλον τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, τη μόνη άλλη κυβέρνηση παγκοσμίως που απαγόρευσε την μουσική.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το «αντάρτικο» των καταστηματαρχών ο Νίκος Χαρδαλιάς εξαπέλυσε μία 3λεπτη επίθεση στη... μουσική, η οποία ήταν βγαλμένη από ταινία δυστοπικού μέλλοντος και θύμιζε κήρυγμα ισλαμιστή ιμάμη.

Ο κ.Χαρδαλίας χαρακτήρισε την επιστροφή της μουσικής «εξαιρετικά επικίνδυνη» γιατί με αυτή η άνθρωποι «χορεύουν», «τραγουδάνε» και «χαλαρώνουν πίνοντας αλκόολ» πετώντας «σταγονίδια», ενώ στη συνέχεια δήλωσε πως τα αντάρτικα «δεν θα περάσουν». Μάλιστα χαρακτήρισε «παράλογες» τις απαιτήσει για επαναφορά της μουσικής.

Οι πρωτοφανείς δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά:

«Όταν λέτε αντάρτικο τι εννοείτε;»

«Ακούω συνέχεια αυτή τη συζήτηση που γίνεται και μάλιστα την θεωρώ πολύ επιπόλαιη από την ειρωνική άποψη «Έλα μωρέ η μουσική κολάει»; Η μουσική δεν κολλάει η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού, έχει αποδειχθεί παγκοσμίως από όλους τους λοιμωξιολόγους».

«Ομόφωνα η επιτροπή εκφράζει τους ενδοιασμούς της με τη χρήση της μουσικής. Μουσική σημαίνει ότι αν υπάρχει είμαι αναγκασμένος αν τραγουδήσω να έχω μεγαλύτερα σταγονίδια και να επηρεάσω του διπλανούς μου, αν δεν ακούω καλά να φωνάζω δυνατότερα, άρα εκφέρω περισσότερα σταγονίδια».

«Η μουσική είναι συνδυασμένη με τον χορό, χορός σημαίνει μη τήρηση μέτρων. Επίσης η μουσική εκ των πραγμάτων είναι συνδυασμένη με το αλκόολ, που δημιουργεί πολύ χαλαρές καταστάσεις σε σχέση με την τήρηση των μέτρων»

«Αυτή η λογική του παραλόγου πρέπει να σταματήσει, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη χαλάρωσης, να ακούσουμε μουσική να χορέψουμε»

«Δεν μπορεί να περνάει σε μία ευνομούμενη πολιτεία, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει κάνει τεράστιες θυσίες, να συζητάμε λογικές αντάρτικου, υπάρχουν νόμοι και οι νόμοι θα πρέπει να εφαρμοστούν»

Αν θεωρούν κάποιοι ότι μέσα από τη λογική του αντάρτικου θα πρέπει να τινάξουν στον αέρα όλη τη στρατηγική μας (σσ. !!!) , αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Η μουσική θα επανέλθει με βάση την επιδημιολογική εικόνα, ότι υπάρχει σε υψηλό ρίσκο θα παραμένει σε στασιμότητα»

«Λογικές αντάρτικου όσο κι αν κρύβουν μεγάλη ή μικρές αγωνίες θα πρέπει να καταλάβουν όλοι στο θέμα της μουσικής είναι εξαιρετικά επικίνδυνο»

«Είμαι δέκτης επιθέσεων και σχολίων, η μουσική δεν κολλάει αλλά αυξάνει την πιθανότητα μετάδοσης του ιού».

Η μόνη άλλη κυβέρνηση που έχει απαγορεύσει παγκοσμίως την μουσική ήταν οι... Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, γι' αυτό και το 2001 όταν κατέλαβε την Καμπούλ η υποστηριζόμενη από τους δυτικούς «Βόρεια Συμμαχία», οι κάτοικοί της από τη χαρά τους που ξαναεπιτράπηκε η μουσική είχαν βγει χορεύοντας στους δρόμους, παίζοντας μάλιστα και τον «Αντώνη» του Μίκη Θεοδωράκη.

Δείτε από το 1:30

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications