Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: «Πόλεμος» κυβέρνησης-πολιτών, αυτοί είναι στο στόχαστρο μετά τους πυροσβέστες

Τα σχέδια για το καλοκαίρι - Καταστρατηγείται κάθε νομιμότητα

Φωτιές έχει ανάψει η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε υποχρεωτικό εμβολιασμό, παρά την αντισυνταγματικότητα του μέτρου, το οποίο βρίσκει αντίθετο ακόμα και το Συμβούλιο της Ευρώπης (ΕΔΩ).

Ο κύβος ερρίφθη με τους άνδρες της ΕΜΑΚ. Ωστόσο, η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις και πολλοί πυροσβέστες αναμένεται να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη.

Παρά τις αντιδράσεις, η κυβέρνηση θέλει να σπάσει ρεκόρ καταστρατήγησης νόμων και δικαιωμάτων. Θέλοντας από τον Σεπτέμβριο να γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός και στους υγειονομικούς όπως έχει διαμηνύσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανεπίσημα στο τραπέζι βρίσκονται και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είναι πιθανό να εμβολιασθούν υποχρεωτικά στην περίπτωση που τους επόμενους μήνες δεν αυξηθούν κάθετα τα ποσοστά εμβολιασμού τους.

Στο κυβερνητικό επιτελείο εξετάζεται και το ενδεχόμενο να εμβολιασθούν υποχρεωτικά και δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται σε υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με πολίτες για να τους εξυπηρετήσουν, παρά το γεγονός πως σήμερα σε μεγάλο βαθμό οι συναλλαγές με το δημόσιο να γίνονται ψηφιακά.

Πλέον όμως νομικοί έχουν μιλήσει για τα νομικά ζητήματα περί ελευθερίας που εγείρονται, με τους πολίτες να είναι διατεθειμένοι να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη για να αποφευχθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να εντείνει, σε πρώτη φάση, την ενημέρωση των πολιτών, ώστε να πεισθούν και οι πιο δύσκολοι πριν καταλήξει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Κάτι που θα γίνει εντός του καλοκαιριού.

Στην κυβέρνηση βλέπουν παράλληλα και πολλές χώρες που δίνουν ακόμη και κίνητρα στους πολίτες, ώστε να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα.

Στην «φιλική» Σερβία αποφασίστηκε να δοθούν ακόμη και οικονομικά κίνητρα και να επιβραβευθούν όσοι εμβολιάζονται «παρά να επιβληθούν μέτρα αποκλεισμών και διακρίσεων σε βάρος όσων συμπεριφέρονται ανεύθυνα και αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό» όπως ανακοίνωσε επισήμως ο Πρόεδρος της χώρας.

Σε άλλες χώρες, οι κυβερνήσεις προκειμένου να κάνουν πιο ελκυστικούς τους εμβολιασμούς έχουν «επιστρατεύσει» ακόμη και δωρεάν γεύματα μέχρι κερασμένα ποτά, προκειμένου να αλλάξουν άποψη οι πολίτες και να κάνουν το εμβόλιο, ενώ σε ορισμένες Πολιτείες των ΗΠΑ χαρίζονται ακόμη και εισιτήρια για αθλητικές διοργανώσεις.

Όλα αυτά εξετάζονται από το Μέγαρο Μαξίμου!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications