Το πνευματικό επίπεδο των υποτακτικών  - ο 35χρονος με διπλή θρόμβωση: Δεν μετάνιωσα που έκανα το εμβόλιο

O 35χρονος ασθενής που εμβολιάστηκε με AstraZeneca και παρουσίασε διπλή θρόμβωση καταγγέλλει ότι δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και όλα οφείλονται στο εμβόλιο, αλλά θα κάνει και τη 2η δόση.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, και ο Αλέξανδρος Μεταξάκης, 35χρονος ασθενής που εμβολιάστηκε με AstraZeneca και παρουσίασε διπλή θρόμβωση, μίλησαν στο mega αναφορικά με το θέμα των παρενεργειών των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

«Δεν είχα υποκείμενα νοσήματα»
«Όταν έκανα το εμβόλιο είχα απλά πυρετό. Μετά από 11 ημέρες ένιωσα ένα κάψιμο στο πόδι, μούδιασε και νέκρωσε μέσα σε λίγα λεπτά και ξεκίνησε αφόρητος πόνος. Πήγα στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ότι είχα θρόμβωση και μετά μπήκα στο ΠΑΓΝΗ εσπευσμένα στο χειρουργείο. Το εμβόλιο το έκανα τη Μεγάλη Πέμπτη. Αντιμετωπίστηκε η πρώτη θρόμβωση, και το Σάββατο το βράδυ, ξημερώματα Κυριακής, είχα νέο περιστατικό. Έκανα και νέα επέμβαση για να το ξεπεράσω. Δεν είχα υποκείμενα νοσήματα, ή κάποια σχετική κληρονομικότητα», εξήγησε ο κ. Μεταξάκης.

«Δεν μετάνιωσα που έκανα το εμβόλιο. Αν είχα την ευκαιρία, όμως, τώρα θα το σκεφτόμουν περισσότερο πριν το κάνω το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρίας. Είμαι 35 ετών. Έχουν βγει τα αποτελέσματα των εξετάσεων και όλα οφείλονται στο εμβόλιο, από ό,τι φαίνεται», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ήταν η σπάνια περίπτωση που γνωρίζουμε ο κ. Μεταξάκης. Δεν ξέρω τον φάκελό του. Δεν υπάρχει πιθανότητα να του αφήσει κάτι αυτή η υπόθεση. Το σημαντικό είναι να αναγνωρίζεται νωρίς το γεγονός και να αντιμετωπίζεται γρήγορα. Στην προκειμένη περίπτωση δε θα γίνει η δεύτερη δόση με το AstraZeneca. Θα κάνει μάλλον άλλο εμβόλιο. Πρέπει κάθε ασθενής να αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα», σημείωσε ο κ. Γαργαλιάνος.

«Είναι κλεισμένο το ραντεβού για τη δεύτερη δόση, και δεν έχω μπει στην πλατφόρμα να κάνω κάποια αλλαγή. Θα κάνω τη δεύτερη δόση του εμβολίου, αλλά θα κάνω πρώτα εξετάσεις. Δε μου είχαν αναφέρει οι γιατροί ότι μπορεί να παρουσιάσω δεύτερη θρόμβωση για να μην τρομοκρατηθώ, αλλά θεωρώ ότι ίσως το περίμεναν. Αυτό που συνέβη σε εμένα δε σημαίνει ότι θα συμβεί στον καθένα, δε χρειάζεται να τρομοκρατηθεί ο κόσμος», τόνισε ο κ. Μεταξάκης από την πλευρά του.

«Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι προχωράμε»
Απαντώντας στο αν ανησυχεί για την άρση των μέτρων και το άνοιγμα της κοινωνίας, ο κ. Γαργαλιάνος είπε ότι «Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι προχωράμε, λόγω των εμβολιασμών. Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει για το καλοκαίρι. Δεν ξέρουμε τι γίνεται με τις μεταλλάξεις, δεν ξέρουμε τι γίνεται με συρροές κρουσμάτων που μπορεί να υπάρξουν. Μπορεί να πυροδοτηθεί μια έκρηξη σε ένα νησί, από μία και μόνο εκδήλωση. Βεβαίως έχουμε αισιοδοξία, αλλά δεν παύουμε να λέμε ότι πρέπει να προσέχουμε. Πρέπει όλοι να φοράμε μάσκες στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς, εξαρτάται από το συνωστισμό. Είναι δύσκολο, αλλά δε γίνεται να μην το λέμε».

Σχετικά με το αν μπορούμε να προχωρήσουμε στη δεύτερη δόση εμβολιασμού με σκεύασμα άλλης εταιρίας, ο ίδιος τόνισε ότι «Στην παρούσα φάση δεν έχουν δοθεί οδηγίες για συνδυασμό εμβολίων, δηλαδή η πρώτη δόση με άλλη εταιρία, και η δεύτερη με άλλο. Θα έχουμε περισσότερα δεδομένα, αλλά στην παρούσα φάση πρώτη και δεύτερη δόση γίνονται με το ίδιο».

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, αλλά τα εμβόλια δίνονται σε όλους μαζικά

«Δεν υπάρχει τεστ που να προβλέπει τη θρόμβωση»
Μιλώντας τέλος για το θέμα των παρενεργειών, ο κ. Γαργαλιάνος σημείωσε ότι «Ξέρουμε ότι τα παχύσαρκα άτομα, τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα ή μεγάλη ηλικία, αν μολυνθούν από τον ιό, υπάρχει περίπτωση να χάσουν ακόμα και τη ζωή τους. Μπορεί να υπάρξει η διπλή θρόμβωση. Αλλά σε όλα τα εμβόλια υπάρχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες, και κάποιες πιο βαριές. Παίρνουμε ένα συγκεκριμένο ρίσκο, μικρό, γιατί έχουμε μεγαλύτερο ρίσκο αν μολυνθούμε. Δεν υπάρχει τεστ που μπορείς να προβλέψεις αν θα πάθεις θρόμβωση. Ξέρουμε ότι αφορά κυρίως στο γυναικείο φύλο, και κυρίως νεότερες ηλικίες. Από τη γέννησή μας κληρονομούμε κάποια γονίδια που μας κάνουν να έχουμε ευαισθησία σε κάποια πράγματα. Οι άνθρωποι πχ. που έχουν ευπάθεια στον ιό του δυτικού Νείλου, είναι άτρωτοι στο AIDS. Στην Ελλάδα δεν έχουμε το ακριβές νούμερο όσων είχαν κάποια σοβαρή παρενέργεια από τα εμβόλια, αλλά μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού».

Η ηλίθιος ειναι η ύπουλος χωρίς καμιά αίσθηση ηθικής, (πρωτοφανές αυτό για τα ελληνικά δεδομένα! όταν οι μισοί αν τους δόσεις εξουσία και λέφτα θα κανουν τα ίδια με αυτούς που κατηγορούν,ακριβώς γιατί ειναι χαμηλού νοητικού και πνευματικού επίπεδου και συνεπώς δεν εχουν ίχνος απο αρετές και ηθική ), δηλαδή στην περίπτωση αυτή θα ειναι βάλτος. Ποιος νορμάλ άνθρωπος θα έμπαινε σε ολο αυτο και θα έλεγε να το κάνουν και οι υπόλοιποι ενώ ο ίδιος λέει ότι έπαθε θρόμβωση από αυτό??

Post A Comment:

1 comment

Γιώργοςείπε...

Δεν νομίζω να κάνει την 2η δόση. Μετά το πρώτο του επεισόδιο με θρόμβωση είχε πει στον Ευαγγελάτο ότι δεν πρόκειται να κάνει 2η δόση. Η είδηση είναι προπαγανδιστικού χαρακτήρα.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications