Μόσχα: Ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα με τις ΗΠΑ, θα είναι το τέλος της Ουκρανίας, vid

Ισχυρές ρωσικές δυνάμεις μεταφέρονται στην Κριμαία...Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να είναι έτοιμη για το «χειρότερο σενάριο» όσον αφορά τις αμερικανικές κυρώσεις, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η Ουάσιγκτον έναντι της Μόσχας, την οποία χαρακτήρισε εχθρική και απρόβλεπτη, επικροτώντας επίσης τις δηλώσεις Λαβρόφ που χαρακτήρισε την πολιτική αυτή αδιέξοδη και ανόητη.

«Η εχθρότητα και το απρόβλεπτο των αμερικανικών ενεργειών μάς ωθούν γενικά να προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα σενάρια», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Την ίδια ώρα, ανώτατος αξιωματούχος του Κρεμλίνου δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ρωσία θα μπορούσε υπό συγκεκριμένες συνθήκες να χρειαστεί να υπερασπιστεί τους πολίτες της στην ανατολική Ουκρανία και ότι μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική σύρραξη θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους της Ουκρανίας ως χώρα.

Αυτό μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, το οποίο επικαλείται το Reuters, την ώρα που η βία έχει αυξηθεί μεταξύ των φιλοναζιστικών κυβερνητικών δυνάμεων του Κιέβου και Ρώσων και ρωσόφιλων αυτονομιστών στην ανατολική περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας.

«Υποστηρίζω την εκτίμηση ότι… η έναρξη της στρατιωτικής δράσης – αυτό θα ήταν η αρχή του τέλους της Ουκρανίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας και νυν υπεύθυνος ρωσικής επιρροής στην Κριμαία, Ντμίτρι Κόζακ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ
Η Γέφυρα της Κριμαίας προστατεύεται αξιόπιστα παντού από πιθανές απειλές, δήλωσε, εν τω μεταξύ, την Πέμπτη ο αρχηγός της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς, Βίκτορ Ζολότοφ.

«Οι εγκαταστάσεις του Πορθμού του Κερτς προστατεύονται σήμερα στο έδαφος, από αέρος και από θάλασσα στην επιφάνεια αλλά και κάτω από αυτή», σημείωσε, δείχνοντας πως η «Αρκούδα» βρίσκεται σε επιφυλακή για ό,τι προκύψει.

Ρεπορτάζ αναφέρουν πως οι Ρώσοι μεταφέρουν S-400 στην Κριμαία μαζί με άλλα συστήματα.

ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επισκέφτηκε το μέτωπο, θέλοντας να στηρίξει τους Ουκρανούς στρατιώτες και ενώ η κατάσταση είναι τεταμένη.
Το Κίεβο ισχυρίζεται δημόσια πως ο Ρώσος Πρόεδρος έχει δημιουργήσει αυτό το κλίμα, επειδή έχει χαμηλή δημοτικότητα, κινδυνεύοντας να ζήσει εικόνες αντίστοιχες με την Γεωργία το 2008, δηλαδή χειρότερες από την Κριμαία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications