Ρωσική τηλεόραση: Πυρηνικά αν δεν υποχωρήσει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, vid

Η Ουκρανία σχεδιάζει να συμμετάσχει σε επτά κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το ΝΑΤΟ φέτος, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

«Όντας συνεργάτες με το ΝΑΤΟ, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα συμμετέχουν σε μια σειρά προγραμματισμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τις δυνάμεις της συμμαχίας καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021. […] Μεταξύ των ασκήσεων, στις οποίες η Βόρεια Ατλαντική Συμμαχία κάλεσε την Ουκρανία, είναι οι Steadfast Cobalt, Ramstein Apex, Ramstein Ambition, Steadfast Defender, Noble Bonus, Steadfast Jupiter, Steadfast Leda» ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Η Ρωσία όχι μόνο δεν θα διστάσει να πάρει πίσω ρωσικά εδάφη από του Ουκρανούς, όπως συνέβη με την Κριμαία, αλλά, αν χρειαστεί, θα «χοντρύνει» το παιχνίδι.

Αυτό υποδηλώθηκε στην κρατική ρωσική τηλεόραση, ότι δηλαδή ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρέπει να σκεφτεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά, εάν το ΝΑΤΟ δεν υποχωρήσει στις απαιτήσεις του έναντι της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Vladimir Solovyev, κατέστησε σαφές ότι η Ρωσία δεν θα μπορούσε ποτέ να παραδώσει τον έλεγχο της περιοχής των Ρώσων και ρωσόφιλων ανταρτών του Ντόναμπς.

Έθεσε στην συνέχεια την εξής ερώτηση στον Ρώσο στρατιωτικό αναλυτή Mikhail Khodarenok: «Πόσο σύντομα η μάχη για την ουκρανική γη με τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ θα οδηγήσει σε πυρηνική σύγκρουση;»

Ο πρώην συνταγματάρχης και αμυντικός εμπειρογνώμωνας του Ερυθρού Στρατού απάντησε: «Αυτή είναι μια αυστηρά προσωπική μου κρίση. Πιστεύω ότι κάθε αντιπαράθεση μπορεί να σταματήσει, άπαξ και απειλήσουμε με την ανάπτυξη τουλάχιστον τακτικών πυρηνικών όπλων. Οποιαδήποτε σύγκρουση θα σταματήσει σε αυτήν την περίπτωση».

Δυτικά ΜΜΕ σχολιάζουν πως «ηγετικές μορφές της Ρωσίας συμβουλεύουν τον Πούτιν να σκεφθεί τα πυρηνικά όπλα».
Ο Solovyev ρωτά ξανά τον Khodarenok: «Δηλαδή η όποια (προειδοποιητική;) έκρηξη πρέπει να γίνει σε ουδέτερο έδαφος;».
«Θα πρέπει να είναι μία εκτόξευση επίδειξης (δύναμης) σε ερημωμένο μέρος του παγκόσμιου ωκεανού. Αλλά όχι και τόσο ερημωμένο, ώστε η εκτόξευση να μην είναι ορατή», απάντησε ο πρώην στρατιωτικός, θέλοντας να δείξει πως η Δύση πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τον κίνδυνο που την περιμένει.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications