«Πόλεμο» κατά Τουρκίας και ισλαμιστών κήρυξε ο Μακρόν: STOP στην τουρκική οργάνωση Milli Gorus

Η Γαλλία με εντολή Μακρόν κλείνει τις οργανώσεις που αρνούνται να ενταχθούν στο κυβερνητικό σχέδιο ενάντια στον Ισλαμικό εξτρεμισμό. Πρώτος στόχος αποτελεί η τουρκική θρησκευτική οργάνωση Milli Gorus.

“Δεν έχει θέση στη Γαλλία η τουρκική θρησκευτική οργάνωση”
Η πανίσχυρη Τουρκική θρησκευτική οργάνωση Milli Gorus που ιδρύθηκε από τον πρώην Πρωθυπουργό της Τουρκίας Νετζμετίν Ερμπακάν, μέντορα του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν έχει θέση στη Γαλλία καθώς αντίκειται στις Γαλλικές αξίες αναφέρει το cosmostatus.blogspot.com.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γαλλικής κυβέρνησης, καθώς η οργάνωση Milli Gorus (που σημαίνει Εθνική Γνώμη) αρνείται να ενταχθεί στο κυβερνητικό σχέδιο ενάντια στον Ισλαμικό εξτρεμισμό, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει την ανέγερση ενός νέου τζαμιού στο Στρασβούργο.

«Θεωρώ ότι πρόκειται για μια οργάνωση που έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες της (Γαλλικής) Δημοκρατίας, που πολεμά ενάντια στις αξίες της Δημοκρατίας, ενάντια στην ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών και κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γαλλικής κυβέρνησης Gabriel Attal στο BFM TV.

«Είναι σαφές ότι δεν θα πρέπει να διοργανώνει δραστηριότητες και δεν θα πρέπει να υπάρχει στη Δημοκρατία μας», πρόσθεσε για την Milli Gorus, ενώ τόνισε ότι δεν ανακοινώνεται (σ.σ. ακόμα) η απαγόρευση της οργάνωσης.

Η οργάνωση Milli Gorus συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών Ισλαμικών οργανώσεων στη Γαλλία που αρνήθηκαν να ενταχθούν στο σχέδιο κατά του Ισλαμικού εξτρεμισμού που δημιούργησε ο Εμμανουέλ Μακρόν μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις για τις οποίες ευθύνονται φανατικοί Ισλαμιστές.

Ποια είναι η οργάνωση Milli Gorus
Η οργάνωση Milli Gorus έχει έδρα την Κολωνία της Γερμανίας και είναι ένα πανευρωπαϊκό κίνημα της Τουρκικής διασποράς που ιδρύθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό Necmettin Erbakan, ο οποίος θεωρείται πατέρας του πολιτικού Ισλάμ στην Τουρκία και μέντορας του Recep Tayyip Erdogan.

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν έχει αποστασιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από την Milli Gorus, αλλά οι συντηρητικές θέσεις της οργάνωσης παραμένουν κοντά στις θέσεις του Τούρκου προέδρου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η Milli Gorus είναι «βασικός παράγοντας στη ζωή των Μουσουλμάνων στη Γαλλία», καθώς βοηθά στη διοργάνωση Προσκυνηματικών εκδρομών, κηδειών, στην κατασκευή τζαμιών και θρησκευτικών διδασκαλείων.

Γάλλος υπουργός Εσωτερικών: Σκοτεινός ο ρόλος της τουρκικής οργάνωσης!
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Le Point που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, ο Υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin προειδοποίησε ότι το κράτος δεν είχε «τίποτα να διαπραγματευτεί» με τις οργανώσεις που αρνήθηκαν να υπογράψουν και να ενταχθούν στο σχέδιο, ενώ θα ενταθούν οι έλεγχοι των δραστηριοτήτων τους.

«Το ότι ορισμένοι σύλλογοι δεν ήθελαν να υπογράψουν, αποκάλυψε τον σκιερό κόσμο της ξένης παρέμβασης και των εξτρεμιστικών κινημάτων που λειτουργούν στο έδαφός μας» είπε ο Gerald Darmanin.
Οι Γάλλοι νομοθέτες συζητούν ένα σχέδιο νόμου σχετικά με την καταπολέμηση του ισλαμικού εξτρεμισμού που θεωρείται ότι επιδιώκει να περιορίσει την επιρροή στη Γαλλία των θρησκευτικών ομάδων με ξένη χρηματοδότηση και να περιορίσει τον ρόλο τους στην εκπαίδευση. Την ίδια ώρα, η άρχουσα τάξη στο Στρασβούργο, που έχει Δήμαρχο που ανήκει στους Πράσινους, ενέκρινε επιχορήγηση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στην οργάνωση Milli Gorus για την κατασκευή νέου τζαμιού, πυροδοτώντας την οργισμένη αντίδραση της Γαλλικής κυβέρνησης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications