Ισραήλ: Τουλάχιστον 44 νεκροί από γιγαντιαίο ποδοπάτημα (!) (vid)

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστύχημα σε θρησκευτικό φεστιβάλ στα βορειοανατολικά του Ισραήλ, όταν και κατέρρευσε μία εξέδρα και το πλήθος ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου.

Η εθνική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ «Magen David Adom» (MDA) επιβεβαίωσε τους θανάτους χωρίς να δώσει ακριβείς αριθμό. Το MDA ανέφερε ότι τραυματίστηκαν τουλάχιστον 103 άνθρωποι. Η αστυνομία έκλεισε τον χώρο και διέταξε οι προσκυνητές να απομακρυνθούν αμέσως. Στρατιωτικά ελικόπτερα κινητοποιήθηκαν για την αεροδιακομιδή των τραυματιών σε νοσοκομεία.

«Δυστυχώς, υπάρχουν θάνατοι», δήλωσε ο διευθυντής του ιατρικού τμήματος της Χατζάλα, Άβι Μάρκους. Η εφημερίδα «Haaretz» αναφέρει ότι τουλάχιστον 44 άτομα σκοτώθηκαν. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εκκενώνουν το σημείο και μεταφέρουν στα νοσοκομεία τους τραυματίες με τις πρώτες πληροφορίες το δυστύχημα προκλήθηκε από μια καταρρέουσα εξέδρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το δυστύχημα προκλήθηκε από μια καταρρέουσα εξέδρα.

Ωστόσο οι υπηρεσίες διάσωσης το απέδωσαν στο συνωστιμό του πλήθους.

Στην εβραϊκή θρησκευτική γιορτή του Λαγκ Μπα Όμερ, γύρω από τον φερόμενο τάφο του ραβίνου Σιμόν Μπαρ Γιοχάι, που ήταν ταλμουδιστής του 2ου αιώνα μ.Χ. και στον οποίο αποδίδεται το Ζοχάρ, κεντρικό βιβλίο του εβραϊκού μυστικισμο βρισκόντουσαν πάνω απο 10.000 άτομα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους διοργανωτές περισσότερα από 650 λεωφορεία ναυλώθηκαν από όλη τη χώρα μεταφέροντας περίπου 30.000 άτομα. Περίπου 5.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί για την ασφάλεια του προσκυνήματος.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν χαοτικές σκηνές, με αλλόφρονες πιστούς να προσπαθούν να περάσουν από μεταλλικούς φράκτες για να σωθούν και αστυνομικούς και τραυματιοφορείς να προσπαθούν να φθάσουν στους τραυματίες.Πτώματα κείτονται πάνω σε φορεία, καλυμμένα με κουβέρτες, ενώ υπάρχουν αναφορές που αυξάνουν τον τραγικό αριθμό των θυμάτων σε 50. Το σκοτάδι φώτιζαν οι φάροι δεκάδων ασθενοφόρων που μετέφεραν τραυματίες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications