«Διατηρήσαμε τα SMS για παιδαγωγικούς σκοπούς» – ΗΧΗΤΙΚΟ

Οι “Έλληνες” έχουν εθιστεί τους τελευταίους μήνες στο να δίνουν αναφορά στο κράτος που πηγαίνουν και για πόσο.

Θύελλα αντιδράσεων τις τελευταίες ώρες προκάλεσε η παραδοχή του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, αναφορικά με τη νέα παράταση της χρήσης των SMS εξόδου, παρά το άνοιγμα της εστίασης.

Ο ίδιος, παραχωρώντας συνέντευξη στον ρ/σ ΣΚΑΙ 100,3 δήλωσε τα εξής απίστευτα:

«Το θέμα με τα sms έχει έναν συμβολισμό. Πέρα απο το ζήτημα του ελέγχου της κίνησης και του περιορισμού. Ποιος είναι ο συμβολισμός; ότι εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς περιορισμού του ελεύθερης κυκλοφορίας. Επειδή φοβούμαι ότι με την τυχόν κατάργηση των SMS θα δημιουργείτο ένα ρεύμα ότι πλέον μπορούμε να κινηθούμε ελεύθερα και ότι πάμε να διασκεδάσουμε.

Ένα από τα λίγα πράγματα με συμβολικό χαρακτήρα είναι το SMS. Ένα άλλο είναι η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας. Αυτά τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν και μία λειτουργία παιδαγωγική».

Σαφώς και έχουν, όπως παραδέχθηκε ο Υπουργός, «παιδαγωγική λειτουργία», από τη στιγμή που ένας ολόκληρος λαός ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ να δίνει λογαριασμό στο κράτος καθημερινά με το που βγαίνει από το σπίτι του!

Θυμίζουμε ότι το μέτρο των SMS και των εντύπων εξόδου έχει εφαρμοστεί από την αρχή της υγειονομικής κρίσης σε ελάχιστες χώρες και η Ελλάδα είναι η μοναδική που το έχει κρατήσει σε ισχύ για τόσο μεγάλο διάστημα.

Όπως ήταν φυσικό στα social media έγινε πανικός το πρωί της Μ. Παρασκευής, με το όνομα του κ. Γεραπετρίτη να «φιγουράρει» στα πρώτα trends του twitter.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications