Γεωργιάδης: «Σε δύο εβδομάδες από τώρα η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη από σήμερα»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του χθες (20.04) στη διαδικτυακή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας και για την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμανε ότι είναι λογικό να υπάρχει φόβος και ανησυχία για την επόμενη ημέρα της πανδημίας, καθώς ουδείς γνωρίζει πότε θα τελειώσει, αλλά σε δύο εβδομάδες από τώρα η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη από σήμερα.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να προλάβει την τουριστική περίοδο και γι΄ αυτό επιταχύνονται οι εμβολιασμοί, στους οποίους, μετά τις ευπαθείς ομάδες, θα πάρουν σειρά οι εργαζόμενοι σε συγκεκριμένους κλάδους, με προτεραιότητα στον τουρισμό και στην εστίαση.

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΒΕΘ, τόνισε ότι τα μέτρα στήριξης, που μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί και υλοποιηθεί για την ενίσχυση της οικονομίας, δεν προκαλούν καμία ανησυχία όσον αφορά στη μακροπρόθεσμη εξυπηρέτηση του χρέους της χώρας.

Οι πολιτικές της κυβέρνησης θα συνεχιστούν, όπως υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, μέχρι να διαφανεί ότι έχει αρχίσει να εκκινεί ξανά η οικονομία, καθώς αυτό δεν πρόκειται να συμβεί από την επόμενη ημέρα άρσης του lockdown.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης και ενώπιον του υπουργού, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της έρευνας «Βαρόμετρο ΕΒΕΘ», η οποία διεξήχθη εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα 22 – 31 Μαρτίου για τους καταναλωτές και 30 Μαρτίου – 8 Απριλίου 2021 για τις επιχειρήσεις.

Στα ευρήματα των προθέσεων τόσο των καταναλωτών όσο και, κυρίως, των επιχειρήσεων διαφαίνεται σύμφωνα με το ΕΒΕΘ σχετική αναστροφή των πολύ αρνητικών τάσεων που καταγράφηκαν τέτοια εποχή πέρυσι -στην έναρξη της πανδημίας- συνεχίζοντας τη βελτίωση που είχε διαφανεί τον Σεπτέμβριο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications