«Οι πιστοί θα κάθονται ΑΚΙΝΗΤΟΙ και με αποστάσεις 2 μέτρων στον Επιτάφιο. Ιερείς και ψάλτες με self tests» – ΒΙΝΤΕΟ

Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, «Καλημέρα Ελλάδα», μίλησε νωρίτερα ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου και Μητροπολίτης Ιλίου, Αθηναγόρας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον μεγάλο ντόρο που έχει ξεσπάσει μετά τη χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου, σε συνεννόηση πάντα με την κυβέρνηση, για την χρονική μεταφορά του εορτασμού της Ανάστασης στις 21:00.

«Επιχειρηματολόγησε» λέγοντας πως στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε τι ώρα ακριβώς Αναστήθηκε ο Ιησούς Χριστός και συμπλήρωσε πως και σε αυτή τη συγκυρία και κατά καιρούς η Εκκλησία αναγκάστηκε να λάβει δύσκολες αποφάσεις.

Αποκάλυψε δε ότι το Μεγάλο Σάββατο θα παραταθεί το χρονικό όριο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η οποία θα ξεκινάει από τις 22:30.

Όσον αφορά το μείζον θέμα του Επιταφίου, ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου διαβεβαίωσε το δημοσιογραφικό πάνελ ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα πέριξ του ναού με τους πιστούς να έχουν…δύο μέτρα απόσταση φορώντας τις μάσκες.

«Οι πιστοί ΔΕΝ θα ακολουθήσουν τον επιτάφιο γύρω από τον ναό και θα μείνουν ακίνητοι».

Για τα self tests τόνισε πως οι μόνοι που θα χρειαστούν να κάνουν θα είναι οι ιερείς και οι ψάλτες που «θα είναι ακάλυπτοι μπροστά στο κοινό», όπως χαρακτηριστικά είπε:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications