Παγώνη: «Δύσκολο το Πάσχα να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό» (βίντεο)

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης σε ενημερωτική εκπομπή σήμερα Δευτέρα 5 Απριλίου, για ακόμη μία φορά «διέλυσε» με τα λεγόμενά της κάθε ελπίδα για απόδραση το Πάσχα στο χωριό, καθώς όπως ανέφερε «θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό».

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου η κ. Παγώνη τόνισε:

«Όταν μιλάμε για απλά μαγαζιά και όχι για πολυκαταστήματα – γιατί εκεί είχαμε αποδείξεις ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και μετάδοση- που είναι 25 τετραγωνικά μέτρα και μπαίνει ένα άτομο με διπλή μάσκα, δεν είχαμε στοιχεία αποδεικτικά ότι υπήρχε εκεί μετάδοση.

​Με αυτά τα δεδομένα και με πολύ μεγάλη προσοχή από εδώ και πέρα και με το θέμα της οικονομίας και των ανθρώπων αυτών που έχουν βγει στον δρόμο και θέλουν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους, νομίζω ότι βήμα βήμα σωστά ξεκινήσαμε, άλλωστε εδώ είναι η επιτροπή να ελέγξει αυτές τις μέρες, να δει τι γίνεται και όπου χρειάζεται να παρθούν αποφάσεις».

Να ανοίξουν τα Λύκεια μόνο με self test

Για το άνοιγμα των σχολείων την επόμενη εβδομάδα, η κυρία Παγώνη είπε: «Για να ανοίξουν τα Λύκεια πρέπει να υπάρχει το απαιτούμενο πόσο self test για να μπορούν να κάνουν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα καθηγητές και μαθητές.

​Αν συμβεί οτιδήποτε, γρήγορη ιχνηλάτηση, περιορισμός μετάδοσης, περιορισμός ιου και των μεταλλάξεων. Με πολύ μεγάλη προσοχή και πολλά τεστ πρέπει να ανοίξουν, για αυτό κανονικά πρέπει να κάνουν όλοι τεστ δύο φορές την εβδομάδα»

Πάσχα στο χωριό;

Όταν η κ. Παγώνη ρωτήθηκε για τον τρόπο που θα γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα, απάντησε:

«Δεν θα είμαστε όπως πέρυσι κλεισμένοι σε ένα σπίτι. Αν έχουμε προχωρήσει τους εμβολιασμούς και αν έχουμε κάνει πολλά τεστ και αξιολογήσουμε τις παραμέτρους ότι είναι μειωμένες, τότε μόνο μπορούμε να επιτρέψουμε τις μετακινήσεις από νομό σε νομό. Διαφορετικά θα πρέπει να κάνουμε ενδοοικογενειακά. Εγώ το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications