Οι ΗΠΑ θα κατασκευάσουν εξολοθρευτές, καθώς η Ρωσία και η Κίνα «κατασκευάζουν ήδη ρομπότ δολοφόνων»

Σε μια διήμερη συνάντηση στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα, η Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας για την Τεχνητή Νοημοσύνη προειδοποίησε ότι η Ρωσία και η Κίνα ήδη αναπτύσσουν αυτόνομα όπλα.

Τα «ρομπότ δολοφόνων» του μέλλοντος μπορεί να μην έχουν απαραίτητα σχήμα ανθρώπου - αλλά θα ξεπεράσουν τους ανθρώπινους στρατιώτες στο πεδίο της μάχης.

Η Αμερική έχει «ηθική επιταγή» να κατασκευάσει δολοφονικά ρομπότ επειδή κινδυνεύει να μείνει πίσω σε έναν αγώνα όπλων AI με τη Ρωσία και την Κίνα , σύμφωνα με την Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Κατά τη διάρκεια μιας διήμερης συζήτησης στις 25 και 26 Ιανουαρίου, ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Robert Work είπε ότι τα όπλα που ελέγχονται από την τεχνητή νοημοσύνη θα κάνουν λιγότερα λάθη στη ζέστη της μάχης - κάνοντας τα περιστατικά «φιλικής πυρκαγιάς» λιγότερο πιθανό και ελαχιστοποιώντας τα θύματα.

«Είναι ηθική επιτακτική ανάγκη να ακολουθήσουμε τουλάχιστον αυτήν την υπόθεση», είπε.
Το πάνελ είπε ότι το AI αναπόφευκτα θα χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο - τόσο από εθνικά κράτη όσο και από τρομοκρατικές ομάδες.

«Η υπόσχεση της τεχνητής νοημοσύνης - ότι ένα μηχάνημα μπορεί να αντιληφθεί, να αποφασίσει και να δράσει πιο γρήγορα, σε ένα πιο περίπλοκο περιβάλλον, με μεγαλύτερη ακρίβεια από έναν άνθρωπο - αντιπροσωπεύει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε οποιονδήποτε τομέα», δήλωσε η επιτροπή, προβλέποντας ότι «θα χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς, από κυβερνήσεις και μη κρατικές ομάδες.

Ο υπολοχαγός Τζον ΝΤ «Jack» Shanahan, διευθυντής του Κοινού Κέντρου Τεχνητής Νοημοσύνης, λέει ότι οι αντίπαλοι της Αμερικής προχωρούν με τα ελεγχόμενα τεχνητά συστήματα όπλων ή τα λεγόμενα «δολοφονικά ρομπότ».

Μιλώντας στην Εθνική Άμυνα τον Μάρτιο του 2020, είπε ότι η Ρωσία έχει δείξει «μεγαλύτερη προθυμία να αγνοήσει τους διεθνείς κανόνες δεοντολογίας και να αναπτύξει συστήματα που δημιουργούν αποσταθεροποιητικούς κινδύνους για τη διεθνή ασφάλεια», είπε.

Προειδοποίησε ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί ήδη τεχνητή νοημοσύνη για να τροφοδοτήσει παγκόσμιες εκστρατείες παραπληροφόρησης και να αναπτύξει οπλικά συστήματα που μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς ανθρώπινο έλεγχο.
Οι τρεις βασικές υπερδυνάμεις δεν είναι οι μόνες χώρες που επιδιώκουν κυβερνητικά συστήματα πολέμου. Τον Νοέμβριο, ο στρατηγός Nick Carter υπολόγισε ότι μέχρι το 2030 ο βρετανικός στρατός θα μπορούσε να έχει έως και 30.000 ρομπότ που λειτουργούσαν παράλληλα με έως και 90.000 στρατιώτες.
Επέμεινε, ωστόσο, ότι οι άνθρωποι θα έχουν πάντα την τελική απόφαση για το εάν τα ρομπότ θα ανοίξουν πυρ.

Τα μη επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη έχουν ήδη νικήσει ανθρώπους πιλότους σε προσομοιώσεις .

ΑΠΟΔΟΣΗ Corfiatiko.blogspot.com

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications