Συνωμοσιολογία τέλος: Πέντε «μύθοι» για τα εμβόλια από «έγκυρες πήγες» -  Ο δρόμος της αποχαύνωσης

Πολλοί "συνάνθρωποι" μας θα πληρώσουν την χαζομάρα τους μετα θάνατον (!) αλλα αυτά ειναι μύθος και θεωρίες συνωμοσίας , όποτε να πούμε αυτά που μπορούν να καταλάβουν όλοι γιατί τα άλλα ειναι για λίγους : ομαδικά όλες οι έγκυρες πήγες (τους) έβαλαν ένα Post copy paste όλες το ίδιο (γιαυτό πήραν χιλιαδες ευρώ απο την λίστα Πετσα για να κάνουν copy paste? ), στυγνής προπαγάνδας μάλιστα ο skai έχει και το ειρωνικό τίτλο :"Συνωμοσιολογία... τέλος: Πέντε μύθοι για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού" , και εμφανίζουν ως πηγή την «Washington Post» αυτή και αν ειναι πολύ έγκυρη πηγή, τι ειναι εκεί αυτοι? ειδικοι και απομακρύνθηκαν οχι μονο οτι ειναι μύθοι και συνωμοσιολογίες ολα όσα λενε κατα του εμβολίων, αλλα και τα εξηγούν απευθυνόμενοι στο ηλίθιο κοινό τους..

Κάτι εκατομμύρια μονο στην Ελλάδα αν υπολογίσεις ολους αυτούς που διαβαζουν όλες αυτές τις δήθεν ανεξάρτητες (στο μεταξύ πήραν χιλιαδες ευρώ ανεξάρτητες κατα αλλα ) και δήθεν έγκυρες πήγες , το θέμα εδώ ειναι ότι εδώ και χρόνια κανουν προπαγάνδα στα παντα και λενε τερατώδες ψέματα και ειναι όλες στην πρώτη θέση και δεν διαβαζουν μια εξ αυτών (αφου τα ίδια βαζουν όλες ) αλλά 5-6, συμπέρασμα? ζωντανό δείγμα οτι έχουμε να κάνουμε με έναν ηλίθιο λαό στην πλειοψηφία του..

Όσοι διαβάσουν την προπαγάνδα που ακολουθεί και νομιζουν ότι τώρα εξήγησαν γιατί ειναι μύθοι και θεωρίες συνωμοσίας ολα αυτα που λένε για τα εμβόλια , και τα βλέπουν όλα οκ τότε δεν ειναι λογικά οντά άσχετα αν φαινομενικά ειναι άνθρωποι .Και ίσως να ειναι καλύτερα να μείνουν μονο αυτοί στο πλανήτη ώστε να δουν τι εστί βερίκοκο (τον διεθνές κομμουνισμό, μονοι τους το ελεγαν το 1934, και ακομα δεν εχουν δει τίποτα, ευτυχώς που δεν θα ζήσω στα χειρότερα που έρχονται ),ποιος ο λόγος να γεννιούνται "άνθρωποι" σε αυτόν τον άθλιο κόσμο με την συνενοχή των ηλίθιων και των αγριμιών ? και αν δεν πληρώσουν στην μια ζωή τους, θα πληρώσουν στην άλλη, μεχρι να έρθει η ώρα της μεγάλης επανεκκίνησης, το reset του πλανήτη και εξαφανιστούν από προσώπου Γης στην μεγαλη καταστροφή που θα ζήσουν,και που θα ειναι η αυγή μια νέας εποχής για τον πλανήτη, η καταστροφή τους, έχει ξανα γίνει εξάλλου αυτο που ξερουν απο Αβραάμικες θρήσκειες ως θεία δίκη, δεύτερη παρουσία, ώρα της κρίσης κτλ ..

Είδατε πότε την google να βγάζει έτσι και με εικόνα ανεξάρτητες σελίδες στην πρώτη θέση στην αναζήτηση?το 2017 έδωσαν εντολή μεσώ Soros να "θάψει" ανεξάρτητες σελίδες, τις θεωρίες συνωμοσίας που τις βλέπουν κάποιοι ??? μπροστά σας ειναι όλα, και δεν ειναι θεωρίες αλλα συνωμοσίες άπλα δεν έχετε την αντίληψη να τις δείτε, .(Σήμειωση: εκτός τα τσιπάκια καθώς δικιά τους προπαγάνδα ειναι, αυτοί την έσπειραν στους κύκλους ηλίθιων δήθεν ερευνητών και διάφορων δούρειων ίππων δικών τους που παριστάνουν τους ερευνητές, έτσι κάνουν πάντα διασπείρουν ένα εντελώς χαζό για να καλύψουν τα άλλα , για να βγαίνουν μετά και λένε για "γελοίες θεωρίες συνωμοσίας" και ο αφελής μένει παντα στο πιο χαζό που σχεδόν παντα ειναι απο αυτούς, και νομίζει οτι αφου ειναι ενα εντελώς βλακώδες άρα και τα αλλα ειναι γελοίες θεωρίες συνωμοσίας), το αστείο ειναι που γράφουν "Το Facebook έχει «κατεβάσει» πολλές τέτοιες αναρτήσεις τους τελευταίους μήνες", εδώ ειναι το "ζουμί " και αυτο απο μονο του ύποπτο αφού το Facebook το ελέγχουν οι ιδιοι οπως και προωθεί όλες αυτές τις δηθεν έγκυρες πήγες δωρεάν αφου όλες (μαζί και το "δημοκρατικό" Facebook) ανήκουν στην γνωστη φυλη και εχουν τα ίδια αφεντικά...είδατε εσεις καμια εγκυρη πηγή τους απο όλες αυτές που σας βγάζει στην αρχική σελιδα facebook με την στάμπα "προτείνεται για εσάς" να γραφει πληρώθηκε απο τον τάδε οπως κανουν με τον Μητσοτάκη για να ρίξουν στάχτη στα μάτια? φυσικα και οχι άφου έχουν προωθηση δωρεαν οι δηθεν ανεξάρτητες ιστοσελίδες τους! και αυτο θεωρίες συνωμοσίας η συνωμοσία σκέτο?? ...Ακολουθεί η πλύση εγκέφαλου ,όσοι διαβαζουν έγκυρες πήγες θα εχουν συνηθίσει σε τέτοιες ασυναρτησίες και δεν καταλαβαίνουν καν ότι διαβαζουν ηλιθιότητες γιαυτό πατάνε και Like (σε άλλη περίπτωση ειναι εντελώς ηλίθιοι και επικίνδυνοι για την κοινωνία),το κορυφαίο "οι επιστήμονες εργάζονται πάνω σε εμβόλια κατά των κορονοϊών εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία " είχαν "προβλέπει" και την "πανδημία" μάλλον(!), διαφορετικά εργάζονταν μετα μανίας για κάτι δεν προκαλούσε τίποτα στον άνθρωπο από τοτε που υπάρχει στην Γη (?) λες και μιλάνε σε παιδιά 10 χρόνων και με νοητική υστέρηση :

Καθώς οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού προχωρούν, γίνεται φανερό ότι ορισμένοι μύθοι για τα εμβόλια επιμένουν, με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι -ακόμη και υγειονομικοί- σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, να εμφανίζουν ακόμη δισταγμό ή σκεπτικισμό απέναντι σε αυτά.

Η «Ουάσινγκτον Ποστ» συνόψισε τους πέντε πιο επίμονους μύθους σχετικά με τα εμβόλια κατά της Covid-19.

Μύθος 1: Μερικά εμβόλια είναι καλύτερα από άλλα, γι' αυτό καλύτερα να περιμένουμε και να μην εμβολιαστούμε τώρα
Όλα τα εμβόλια στοχεύουν στο να παράσχουν προστασία, με το να δημιουργήσουν ανοσία απέναντι στην πρωτεΐνη-ακίδα του κορονοϊού, με την οποία εισδύει στα ανθρώπινα κύτταρα. Όλα τα εμβόλια εστιάζουν σε αυτήν την πρωτεΐνη-κλειδί, ωθώντας το ανοσοποιητικό σύστημα να παράγει τα αντίστοιχα αντισώματα. Όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια παράγουν υψηλά επίπεδα προστασίας που μειώνουν δραστικά την πιθανότητα νοσηλείας και πιθανώς την ασυμπτωματική μετάδοση. Δεν υπάρχουν -μέχρι στιγμής- έρευνες που να δείχνουν ότι κάποιο εμβόλιο παρέχει μεγαλύτερης διάρκειας προστασία, ενώ όλα κάποια στιγμή -το φθινόπωρο ή του χρόνου- θα χρειαστεί επαναληπτική χορήγηση.

Μύθος 2: Οι νεότεροι δεν χρειάζονται εμβολιασμό, ιδίως εάν είναι υγιείς

Ένα επιχείρημα που μέχρι στιγμής έχει απήχηση σε αρκετούς νέους, όπως φάνηκε και στο Ισραήλ, όπου παρατηρήθηκε πολύ μικρότερη προθυμία από τους νεότερους να εμβολιαστούν από ό,τι οι μεγαλύτεροι. Ενώ, όντως, οι νεότεροι έχουν μικρότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν σοβαρά ή να πεθάνουν από Covid-19, η νόσος παραμένει επικίνδυνη και γι' αυτούς. Επιπλέον, όπως έδειξε πρόσφατη μελέτη, σχεδόν το 30% των ασθενών από 18 έως 39 ετών που κόλλησαν κορονοϊό, ακόμη και αν δεν νόσησαν βαριά, στη συνέχεια ταλαιπωρούνται επί μήνες από συμπτώματα «μακράς Covid-19», όπως κόπωση, νοητική θολούρα, απώλεια γεύσης ή όσφρησης κ.ά. Ακόμη, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ, περίπου το ένα τρίτο των θανάτων από Covid-19 συμβαίνουν σε ασθενείς κάτω των 65 ετών. Ένας υγιεινός τρόπος ζωής και μία καλή φυσική κατάσταση μπορεί -πράγματι- να συμβάλουν σε ένα πιο ανθεκτικό ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά αυτά από μόνα τους δεν είναι αρκετά για να παράγουν αντισώματα κατά του κορονοϊού, άρα δεν διασφαλίζουν ότι ένας νέος θα γλιτώσει το νοσοκομείο ή τα χειρότερα. Γι' αυτό ακόμη και οι νεότεροι καλά θα κάνουν να εμβολιαστούν, όταν έρθει η σειρά τους.

Μύθος 3: Τα εμβόλια αναπτύχθηκαν βιαστικά, άρα δεν ξέρουμε εάν είναι ασφαλή
Από τις συχνότερα χρησιμοποιούμενες δικαιολογίες -και από υγειονομικούς- για να μην εμβολιαστούν. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίθουν από σχετικές εκφοβιστικές αναρτήσεις, που -δυστυχώς- επηρεάζουν αρκετό κόσμο. Η αλήθεια είναι ότι οι επιστήμονες εργάζονται πάνω σε εμβόλια κατά των κορονοϊών εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία, γι' αυτό άλλωστε είχαν εντοπίσει ήδη ως βασικό εμβολιαστικό στόχο την πρωτεΐνη-ακίδα (spike). Αυτή η δεκαετής περίοδος έρευνας και ανάπτυξης (R & D) είναι αντίστοιχη με εκείνη για άλλα εμβόλια. Αν δεν είχε προηγηθεί όλη αυτή η προσπάθεια, οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι πανεπιστημιακοί ερευνητές δεν θα είχαν αντιδράσει τόσο γρήγορα εν μέσω πανδημίας. Αλλά και οι κλινικές δοκιμές των εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού ήταν μεγάλες και προσεκτικά ελεγχόμενες, περίπου ανάλογου μεγέθους σε αριθμό συμμετεχόντων με εκείνες για άλλα εμβόλια.

Μύθος 4: Τα εμβόλια περιέχουν μη ασφαλή και ανήθικα συστατικά
Ίσως οι πιο αβάσιμες και συνωμοσιολογικές ενστάσεις, οι οποίες αφορούν «τσιπάκια» μέσα στα εμβόλια, κύτταρα προερχόμενα από εκτρώσεις κ.ά. Στην πραγματικότητα κανένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού δεν χρησιμοποιεί υλικά από έμβρυα προερχόμενα από εκτρώσεις. Κάποτε, στις δεκαετίες του 1970 και του 1980, είχαν χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή εμβολίων κυτταρικές καλλιέργειες από δύο έμβρυα εκτρώσεων, αλλά από τότε έχει περάσει πάρα πολύς καιρός και προ πολλού δεν υπάρχουν τέτοια απομεινάρια στα εμβόλια, πολύ περισσότερο της Covid-19. Kαι ασφαλώς ούτε λόγος για τσιπάκια (που δεν θα χωρούσαν καν να περάσουν από τη σύριγγα… ). Μερικά «τσιπάκια» μπορεί να χρησιμοποιούνται απλώς κατά τη μεταφορά των εμβολίων για να καταγράφουν τις δόσεις και να διασφαλίζουν ότι τα εμβόλια δεν έχουν λήξει ή δεν είναι πλαστά, όμως βρίσκονται στο εξωτερικό μέρος των συσκευασιών ή των συρίγγων και βεβαίως δεν εισάγονται στο σώμα κανενός.

Μύθος 5: Τα εμβόλια mRNA αλλάζουν τo DNA
Επίμονος αλλά ανυπόστατος ισχυρισμός από αρνητές των εμβολίων ότι τα νέου τύπου εμβόλια τεχνολογίας mRNA (όπως της Pfizer/BioNTech και της Moderna) τροποποιούν το γενετικό υλικό του εμβολιαζόμενου και μπορεί να προκαλέσουν στειρότητα ή αυτοάνοσες διαταραχές. Το Facebook έχει «κατεβάσει» πολλές τέτοιες αναρτήσεις τους τελευταίους μήνες. Αυτός ο μύθος αποτελεί λίγο-πολύ αντιγραφή παρόμοιων -εξίσου ψευδών- ισχυρισμών για το εμβόλιο κατά του ιού HPV. Δεν υπάρχει απολύτως καμία επιστημονική βάση σε αυτούς τους ισχυρισμούς, καθώς το mRNA του εμβολίου, που εισάγεται στο σώμα εντός νανοσωματιδίου από λιπίδια, δεν εισέρχεται καθόλου στο ανθρώπινο γονιδίωμα. Παραμένει στον χώρο του κυττάρου εκτός του πυρήνα (όπου βρίσκεται το DNA), συγκεκριμένα στα ριβοσώματα, και από εκεί καθοδηγεί την παραγωγή πεπτιδίων που μοιάζουν με την πρωτεΐνη-ακίδα, έτσι ώστε στη συνέχεια ο οργανισμός να αντιδράσει παράγοντας αντισώματα. Συνεπώς, είναι λάθος ότι τα εμβόλια mRNA είναι ισοδύναμα της γονιδιακής θεραπείας, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι επιστημονικοφανείς επικριτές των εμβολίων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications