Σκοτώθηκε ο Ολιβιέ Ντασό σε πτώση του ελικοπτέρου του μετά την πώληση των 18 μαχητικών Rafale στην Ελλάδα!

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος και πολιτικός Ολιβιέ Ντασό, ισχυρός άνδρας της αεροναυπηγικής εταιρείας Dassault που κατασκευάζει τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και Mirage, σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου του, ελάχιστες εβδομάδες μετά την συμφωνία πώλησης των 18 μαχητικών Rafale στην Ελλάδα.

Ο 69χρονος Ολιβιέ Ντασό, γιος του βιομηχάνου Σερζ Ντασό, σκοτώθηκε στην περιοχή Calavdos στη Νορμανδία, στη βόρεια Γαλλία, επτά μήνες μετά την μυστική επίσκεψή του στην Ελλάδα και την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις αρχές Αυγούστου, όταν και έκλεισε την πώληση των 18 Rafale στην Πολεμική Αεροπορία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποχαιρέτησε τον Ολιβιέ Ντασό με ανάρτησή του στο Twitter. «Ηγέτης της βιομηχανίας, βουλευτής, τοπικός αιρετός, διοικητής εφέδρων στην πολεμική αεροπορία: σε όλη τη διάρκεια της ζωής του δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί τη χώρα μας, να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα. Ο ξαφνικός θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια. Οι σκέψεις είναι στην οικογένειά του και στους οικείους του», έγραψε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

To μοιραίο ελικόπτερο στο τόπο της καταστροφής:

O Ολιβιέ Ντασό έκανε την τελευταία του δημόσια εμφάνιση την Παρασκευή, μαζί με τον Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ. Η οικογένεια Ντασό έχει υπό την κατοχή της και τη γαλλική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Le Figaro.

Ήταν μέλος του κόμματος Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), του οποίου είχε διατελέσει και βουλευτής έως το 2015, όπως άλλωστε και ο πατέρας του.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications