«Frozen Jean» ή το θαύμα της επιβίωσης μιας γυναίκας που βρισκόταν όλη τη νύχτα αναίσθητη σε μια χιονοστιβάδα

Μια πολύ κρύο πρωινό στις 20 Δεκεμβρίου του 1980 στο Λένγκμπι της Μινεσότας (ΗΠΑ), ένας ντόπιος κάτοικος έφυγε από το σπίτι του και βρήκε το ακίνητο σώμα μιας γυναίκας που βρίσκεται σε χιονοστιβάδα.

Κοιτάζοντας το πρόσωπό της, αναγνώρισε αμέσως την γειτόνισά του - την 19χρονη Jean Hilliard . Αργότερα ανακαλύφθηκε ότι αυτήν την κατάσταση από το βράδυ , δηλαδή τουλάχιστον 6 ώρες, και η θερμοκρασία τη νύχτα έφτασε τους μείον 25 βαθμούς Κελσίου.

Η Jean Hilliard πήγαινε προς το σπίτι της με το αυτοκίνητό της το βράδυ σε μια έρημη περιοχή όταν το αυτοκίνητό της βγήκε από το δρόμο λόγω της χιονοστιβάδας . Δεν υπήρχε κανένας γύρω να την βοηθήσει, και δεν υπήρχαν ακόμη κινητά τηλέφωνα, έτσι άφησε το αυτοκίνητο και αποφάσισε να περπατήσει ως το σπίτι της με τα ποδιά .

Έπρεπε να περπατήσει μόλις 3 χλμ. Από το σημείο του ατυχήματος στο σπίτι, αλλά δεν είχε αρκετή δύναμη και δεν μπορούσε να αντέξει τον αυξανόμενο παγετό, και στη συνέχεια έπεσε αναίσθητη στο χιόνι.

Όταν το πρωί ένας γείτονας βρήκε το σώμα της, κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο, αν και εξωτερικά η Jean έμοιαζε με ένα πολύ παγωμένο πτώμα. Ωστόσο, με μεγάλη έκπληξη οι νοσηλευτές άκουσαν την καρδιά της να χτυπάει ακόμα.

Οι νοσοκόμες είπαν ότι κατά την είσοδο στο νοσοκομείο, το σώμα της ήταν τόσο κρύο σαν να είχε μόλις βγει από τον καταψύκτη, και το δέρμα της ήταν εντελώς λευκό και τα μάτια της ανοιχτά, φαινόταν «εντελώς νεκρή».

Η θερμοκρασία του σώματός της ήταν πολύ κάτω απο το φυσιολογικό και η καρδιά της χτυπούσε πολύ, πολύ αργά, περίπου 12 φορές το λεπτό, που είναι λιγότερο από το ένα πέμπτο του μέσου ορού.

Όταν εξετάστηκε από τον Δρ Ryne Kelly, είπε ότι είχε σοβαρό κρυοπάγημα. Κανένα από τα άκρα της δεν μπορούσε να λυγίσει ή να κινηθεί. Όλα φαινόταν σαν να είχε πάθει ένα θανατηφόρο κρυοπάγημα, δηλαδή ότι σχηματίστηκαν στα κύτταρα του σώματός της κρύσταλλοι πάγου και τα κύτταρα καταστράφηκαν.

Αφού τα χέρια και τα πόδια ενός ατόμου παγώσουν, η θερμοκρασία μέσα στο σώμα και την καρδιά αρχίζει να μειώνεται, οι πνεύμονες, τα κοιλιακά όργανα και ο εγκέφαλος αρχίζουν να κρυώνουν και καθίσταται πολύ δύσκολο να εκτελέσουν τις λειτουργίες τους. Στη συνέχεια έρχεται το σταμάτημα της κυκλοφορίας του αίματος και το άτομο πεθαίνει.

Στην περίπτωση της Jean Hilliard, φαινόταν ότι τα εσωτερικά της όργανα ήταν ήδη στα πρόθυρα να σταματήσουν και ήταν κοντά στο θάνατο. Επομένως, στην πραγματικότητα δεν έκαναν διαδικασίες ανάνηψης, αλλά απλώς την τύλιξαν σε ηλεκτρική κουβέρτα και την άφησαν εκεί, 2 ώρες μετά την εισαγωγή στο νοσοκομείο, η Jean ξαφνικά εμφάνισε σοβαρές επιληπτικές κρίσεις και στη συνέχεια, ακόμη πιο απροσδόκητα για όλους, ανέκτησε την συνείδηση της. Μίλησε αμέσως και αποδείχθηκε ότι το μυαλό και η μνήμη της ήταν τέλεια κατάσταση. Στη συνέχεια, οι γιατροί την εξέτασαν ξανά και τώρα εξεπλάγησαν όταν ανακάλυψαν ότι τα χέρια και τα πόδια της δεν υπέστησαν καμιά ζημιά ούτε ένα από τα δάχτυλά της.

Συνολικά, η Jean Hilliard πέρασε 49 ημέρες στο νοσοκομείο και όταν έγινε σαφές ότι δεν είχε καμία από τις ανεπιθύμητες ενέργειες που παρατηρήθηκαν συνήθως στα θύματα του κρυοπαγήματος,βγήκε. Το μόνο πράγμα απο το οποίο υπέφερε ήταν ορισμένες περιοχές δέρματος στα άκρα, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με μοσχεύματα δέρματος. Με τα χρόνια από τότε που συνέβη αυτό, η Jean Hilliard κατάφερε να παντρευτεί και να γίνει μητέρα τριών παιδιών. Δεν αντιμετώπισε ποτέ προβλήματα υγείας που θα μπορούσαν να είναι συνέπεια της «παγωμένης» κατάστασής της και συσχετίζει τη θαυματουργή ανάρρωσή της με τις προσευχές των νοσοκόμων.

Αφού περιόδευσε σε αρκετές τοπικές εκκλησίες για να ευχαριστήσει τον Θεό για τη σωτηρία της. Διάφοροι γιατροί έχουν προσπαθήσει επανειλημμένα να εξηγήσουν αυτό το "θαύμα" .

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications