Χαλαρώνουν τα μέτρα με όρους – Οι «φυλακισμένοι» καλούνται να υπακούσουν, vid

Ελευθερία με δόσεις και προϋποθέσεις...Η άρση των μέτρων του lockdown βρέθηκε στο επίκεντρο της ενημέρωσης Κικίλια και Χαρδαλιά.

Ανοιχτά καταστήματα με sms στο 13032 εισηγήθηκαν οι ειδικοί στην σύσκεψη που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης, 31 Μαρτίου. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το λιανεμπόριο θα ανοίξει από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, και οι αγορές θα γίνονται μόνο με μήνυμα στο 13032 και όχι στο 13033.

Οι «ειδικοί» φέρονται να έθεσαν όρους

Όχι συνωστισμός στους δρόμους
Rapid test μια φορά την εβδομάδα για τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο
Οι δραστηριότητες θα ανοίξουν με κανόνες, επεσήμανε πριν από λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως τα μέτρα που προτείνονται δεν επιτρέπουν καμία χαλάρωση. Η επαναλειτουργία των καταστημάτων θα γίνει με αυστηρά μέτρα, με μάσκες, αποστάσεις, τήρηση κανόνων υγιεινής και με έναν πελάτη ανά 25 τ.μ., ενώ απελευθερώνεται η μετακίνηση με αυτοκίνητο για άσκηση και εκτόνωση σε υπαίθριους χώρους.

Αναλυτικά, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα εξής νέα μέτρα αποσυμπίεσης και τους όρους για να μην παρθούν πίσω
Από Δευτέρα 5/4 λειτουργεί το λιανεμπόριο, πλην καταστημάτων και εμπορικών κέντρων, με την χρήση ειδικού κωδικού και ως τρεις ώρες συνολικά κατά την διάρκεια της ημέρας. Θα επιτρέπεται η πώλησης εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού με click in shop. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Από Σάββατο 3/4 επιτρέπεται η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με αυτοκίνητο για μία οικογένεια ή έως 3 άτομα, μόνο για τα Σαββατοκύριακα (κωδικός 6). Οι όποιες εικόνες συνωστισμού θα οδηγήσουν σε άρση του εν λόγω μέτρου, είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Την επόμενη εβδομάδα, συνέχισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, θα αξιολογηθούν τα δεδομένα για το άνοιγμα των σχολείων. Αντίστοιχα τότε θα αξιολογηθούν και τα δεδομένα για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων.

«Σας ζητώ κάτι απλό αλλά και δύσκολο, ότι και να κάνετε όπου και να πάτε αυτό πρέπει να είναι με μάσκα, αποστάσεις και αντισηπτικό αυτές τις λίγες επόμενες εβδομάδες πρέπει να παραμερίσουμε την κούραση. Αν συνεχίσουμε τις μαζώξεις σε σπίτια, βάζουμε σε κίνδυνο τους ανθρώπους μας» ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοινώνοντας πως το Θριάσιο γίνεται κλινική COVID.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications