Δεν ξέρουν τι τους γίνεται: Τώρα μεταθέτουν το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29/3! - Χθες έλεγαν για 22/3

Χθες η Α.Πελώνη έλεγε για 22 Μαρτίου, σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης για 29 Μαρτίου.Από παράταση σε παράταση! Από το 15 Μαρτίου του Κυριάκου Μητσοτάκη φτάσαμε πλέον στο 29 Μαρτίου του Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου υποστήριξε ότι αυτό θα γίνει ή στις 22 ή στις 29 Μαρτίου.

Να υπενθυμίσουμε πως ο πρωθυπουργός την 1η Μαρτίου είχε δεσμευθεί πως το λιανεμπόριο θα ανοίξει στις 15 του μηνός, με τους υπουργούς του (Χρήστο Σταϊκούρα και Αριστοτελία Πελώνη) να υποστηρίζουν χθες πως τελικά αυτό θα γίνει στις 22 Μαρτίου.

Δεν έχουν περάσει 24 ώρες και ο Α.Γεωργιάδης έβαλε στο τραπέζι μία ακόμα ημερομηνία.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο υπουργός τόνισε ότι δεν θα έχουμε την μέθοδο click away, αλλά μόνο το SMS που θα επιτρέπει έως τρεις ώρες την παρουσία των καταναλωτών στα καταστήματα και τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα που ισχύουν.

Τόνισε ότι ο περιορισμός θα είναι μόνο χρονικός και όχι χιλιομετρικός, με στόχο να μην υπάρχει συνωστισμός στους δρόμους.

Συμφωνά με τον υπουργό Ανάπτυξης, οι έως τώρα εκτιμήσεις είναι ότι η αγορά δεν θα ανοίξει με τη μορφή ακορντεόν, για να ξανακλείσει δηλαδή στη συνέχεια, λόγω των εμβολιασμών αλλά και της ανόδου της θερμοκρασίας.

Μέσα Απριλίου το άνοιγμα της εστίασης
Παράλληλα, στα μέσα Απριλίου θεωρείται πιθανή ημερομηνία για άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους. Όπως είπε όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών.
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το Πάσχα είναι μια πιθανή περίοδος για να ανοίξει η εστίαση, όμως σε εξωτερικούς χώρους.
«Περάσαμε τη θύελλα και το ναυάγιο και αρχίζουμε να βλέπουμε την ξηρά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications