Η διάψευση Χαρδαλιά από την πραγματικότητα των αριθμών για τους νεκρούς - Οργή στους πολίτες

Ποιον πίνακα έδειξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και τι ισχύει πραγματικά

Με μια ανάρτηση στο twitter ο Νίκος Χαρδαλιάς στράφηκε εναντίον όσων αμφισβητούν τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τον κορωνοϊό και είναι πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και υποστηρίζει ψευδώς ότι «η Ελλάδα σε πολύ καλή θέση, σε σχέση με τις άλλες χώρες»!

Ο Νίκος Χαρδαλιάς με ανάρτησή του στο Twitter, καλεί όσους δυσανασχετούν ή έχουν αντιρρήσεις με τους περιορισμούς και το lockdown που έχει "γονατίσει" την κοινωνία και την οικονομία να «κρατήσουν» τα αναθέματα και τις κατάρες, καθώς, όπως υπενόησε τα μέτρα αποδίδουν.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, έκανε επισήμανση ένα tweet του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου με τους θανάτους σε χώρες της Ευρώπης ανά εκατομμύριο κατοίκους εμφανίζοντας την Ελλάδα σε πολύ καλή θέση, σε σχέση με τις άλλες χώρες, υπονοώντας ότι τα μέτρα που, τα εξοντωτικά μέτρα για την οικονομία, είχαν αποτέλεσμα και έγραψε:

«Κρατήστε κάποιοι τα αναθέματα, τις κατάρες, τις παράλογες και μικροπολιτικές απορίες και εξυπνακίστικες αναλύσεις. Και μην αναρωτιέστε γιατί το ένα, γιατί το άλλο. Κάθε μέτρο, κάθε απόφαση έχει ένα μόνο κριτήριο, την ανθρώπινη ζωή. Και όλες οι απαντήσεις είναι στον παρακάτω πίνακα».

Είναι έτσι όμως; Η θέση της Ελλάδας μπορεί να εμφανίζεται σωστή στο tweet του Ν.Χαρδαλιά, αλλά η εικόνα δεν είναι η πλήρης, καθώς έχει επιλεγεί μόνο ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες. Η πραγματική της θέση όμως είναι κατά πολύ χειρότερη.

Έτσι και σύμφωνα με το statista.com η Ελλάδα εμφανίζεται στην 105η θέση σε ένα πίνακα για την παγκόσμια κατάταξη των χωρών αναφορικά με τους θανάτους από κορωνοϊό ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Σε άλλο πίνακα ο οποίος βέβαια αφορά τους συνολικούς θανάτους, και δεν θεωρείται αντιπροσωπευτικός αλλά δίνει μια γενική εικόνα, βρίσκεται στην 160η χειρότερη θέση αναφορικά με τους θανάτους από τον ιό COVID-19, όπως ήταν μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου.

Τελικά ποιον πίνακα να πιστέψουμε; Του Γ.Κύρτσου ή του statista.com.

Post A Comment:

1 comment

thevείπε...

Οι εικόνες που λένε του λόγου το αληθές, δεν φορτώνουν.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications