Γερμανία: 31 περιστατικά θρομβώσεων μετά το εμβόλιο της AstraZeneca – Πέθαναν 9 άτομα

Συνολικά 31 περιστατικά θρομβώσεων στη Γερμανία μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraΖeneca, σύμφωνα με την επίσημη εμβολιαστική Αρχή της χώρας. Γίνεται λόγος για εννέα νεκρούς.

Το Ινστιτούτο Πάουλ Έρλιχ της Γερμανίας έχει καταγράψει 31 περιστατικά θρομβώσεων σε άτομα που έκαναν το εμβόλιο της AstraΖeneca.Τα στοιχεία αναφέρουν, μάλιστα, πως σε εννέα από τις 31 περιπτώσεις οι εμβολιασθέντες έχασαν, τελικώς, τη ζωή τους.
Η ενημέρωση κάνει λόγο για σπάνιες θρομβώσεις του εγκεφάλου, ενώ σε 19 περιπτώσεις οι ασθενείς αντιμετώπισαν ανεπάρκεια αιμοπεταλίων ή θρομβοπενία.

Οι εξελίξεις έρχονται μετά την έντονη ανησυχία που είχε επικρατήσει αναφορικά με το εμβόλιο της AstraΖeneca, που οδήγησε και στη σύντομη παύση των εμβολιασμών σε πολλές χώρες στην Ευρώπη.

Ωστόσο, μετά από σχετική εισήγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, αποφασίστηκε η επαναφορά στους εμβολιασμούς.
«H Επιτροπή κατέληξε σε συμπέρασμα: πρόκειται για ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο» σημείωσε η Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων Έμερ Κουκ, μετά από σχετική συνεδρίαση.

«Τα οφέλη για την προστασία των πολιτών από κορονοϊό με τους σχετικούς κινδύνους θανάτου και νοσηλείας υπερτερούν των πιθανών κινδύνων».

Η διαβεβαίωση αυτή είχε παύσει μεγάλο μέρος των ανησυχιών, ωστόσο μέχρι και σήμερα υπάρχουν χώρες που δεν κάνουν χρήση του εμβολίου, εν αναμονή περισσοτέρων πληροφοριών για πιθανές παρενέργειές της. Τα οφέλη πάντως δεν είπαν ακριβώς ποια ειναι(!) εκτός απο το να βαζουν δήθεν ειδικούς να λένε ασυναρτησίες και να επικαλούνται δήθεν ανεξάρτητους οργανισμούς που ελέγχουν οι ίδιοι , και μέχρι πριν λίγο καιρό και αυτό το είχαν βγάλει fake news και θεωρίες συνωμοσίας, τα περιστατικά θρομβώσεων μετά το εμβόλιο της AstraZeneca..

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications