Έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο βύθισε στο σκοτάδι τη μισή Αττική και περιοχές σε Πελοπόννησο

Διακοπή ρεύματος από τις 22:50 σε αρκετές περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου και των νησιών του Αργοσαρωνικού που οφείλονται σε έκρηξη και σε φωτιά που ακολούθησε σε υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο.

Ερευνάται ο λόγος της έκρηξης σε μία περιοχή του Ασπρόπυργου, όπου πρόσφατα υπήρξαν λαϊκές εξεγέρσεις κατά του ασφυκτικού lockdown που έχει προκληθεί στην περιοχή.

Η βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης «Κουμουνδούρος» του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο είναι η αιτία που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εκτεταμένων περιοχών στην Αττική και την Πελοπόννησο.

Χωρίς ρεύμα είχε μείνει σχεδόν η μισή Αττική, καθώς περιοχές όπως ο Πειραιάς, το Κερατσίνι, η Νίκαια, το Χαϊδάρι, το Περιστέρι, η Πετρούπολη, το Αιγάλεω, η Νέα Σμύρνη, ο Άλιμος, ο Άγιος Δημήτριος, η Σαλαμίνα, τα Μέγαρα και τα Εξάρχεια, έχουν τυλιχθεί στο σκοτάδι.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι και η Κόρινθος έχει προβλήματα ηλεκτροδότησης. όπως και η Λακωνία, Μεσσηνία, Αργολίδα, Αίγινα, Πόρο, Τροιζηνία, και υπάρχουν αναφορές για διακοπή ρεύματος σε Καλαμάτα, Άργος και Τρίπολη.

Ο σταθμός όπου παρουσιάστηκε η βλάβη τροφοδοτεί την Αττική και την Πελοπόννησο.Σύμφωνα με πληροφορίες, το μπλακ άουτ προκλήθηκε από φωτιά που ξέσπασε σε υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο. Φαίνεται πως η βλάβη αφορά στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες για πολλές εκρήξεις στην περιοχή του Ασπροπύργου, εκεί όπου εκδηλώθηκε η φωτιά. Η λάμψη από την έκρηξη στον υποσταθμό ήταν ορατή σε αρκετά χιλιόμετρα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications