Νέες εξελίξεις για λαϊκές αγορές: Ανοιχτές ξανά τα Σαββατοκύριακα

Η Αττική θα συνεχίσει για μία ακόμα εβδομάδα να είναι στο καθεστώς του σκληρού lockdown

Aπό 27 Φεβρουαρίου ημέρα Σάββατο, επαναλειτουργούν οι λαϊκές αγορές στις περιοχές των οποίων είχε τεθεί σε αναστολή η λειτουργία τους τα Σαββατοκύριακα. Πχ Χαλκιδική, Εύβοια κλπ». Αυτό αναφέρει ανάρτηση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στo twitter.

Άλλη μια εβδομάδα παράταση για την Αττική
Ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση επιβεβαίωσε αυτό που όλοι περιμέναμε μετά την εισήγηση των ειδικών του υπουργείου Υγείας, τα αυξημένα κρούσματα, την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους που αυξάνονται.

Η Αττική θα συνεχίσει για μία ακόμα εβδομάδα να είναι στο καθεστώς του σκληρού lockdown. Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν ακόμα οι δήμοι Καλύμνου, Κορδελιού- Ευόσμου, και οι νομοί Ευβοίας, Αχαΐας, Αρκαδίας. Από το «βαθύ κόκκινο» βγαίνει η Μύκονος και μπαίνει στο πορτοκαλί.

Στο «κόκκινο» μπαίνουν οι: δήμοι Λευκάδας, εκτός του Μεγανησίου, Ηγουμενίτσας, Σύρου, Σάμου, Άρτας, Διδυμότειχου, Λοκρών (η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή στη Μαλεσίνα), Αμφιλοχίας, όλη η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, όλη η περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, με το Λουτράκι να είναι στο επίκεντρο. Από το «κόκκινο» βγαίνουν οι δήμοι Τεμπών και Καρπάθου.

Στο «κόκκινο» παραμένουν οι Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας, Ηλείας (πλην των δήμων Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας), Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ρεθύμνου, η Θάσος, ο Δήμος Αγιάς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο Δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων, οι δήμοι Ναυπλιέων και Άργους – Μηκυνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, καθώς και οι δήμοι Τανάγρας και Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς προειδοποίησε για την σοβαρή κατάσταση που υπάρχει στους Δήμους Λάρισας και Βόλου, όπου υπάρχει η πιθανότητα να ληφθούν έκτακτα μέτρα.

Sos για τον Πειραιά και τον Δυτικό Τομέα Αθηνών
Στην ενότητα του Πειραιά η κατάσταση προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 80%, στα 1.342. Τόσο στο κέντρο, όσο και στις άλλες περιοχές. Θα ενταθούν οι έλεγχοι, ώστε να περιοριστεί η διασπορά.Παρόμοια εικόνα υπάρχει και στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, φτάνοντας τα 1.036 ενεργά κρούσματα».

Τι αλλάζει από 1η Μαρτίου για τους συνοριακούς σταθμούς Κακαβιάς και Ευζώνων
Νέα δεδομένα ισχύουν από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου, στις 6 το πρωί, μέχρι και τις 15 Μαρτίου, στις 6 το πρωί, για τους συνοριακούς σταθμούς Κακαβιάς και Ευζώνων, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications