Η χαρά των ρουφιάνων! Δημιουργούνται ειδικές ομάδες άμεσης δράσης για τις καταγγελίες

Εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες, προανήγγειλε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), Άγγελος Μπίνης,κατά την ενημέρωση για τα νέα μέτρα που επιβάλλουν οι έκτακτες υγειονομικές συνθήκες.

«Ο στόχος μας είναι η μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη όλης της επικράτειας με έμφαση την Αττική», τόνισε ο διοικητής της ανεξάρτητης αρχής, επισημαίνοντας ότι βελτιώνονται συνεχώς οι διαδικασίες συντονισμού και συνεργασίας όλων των φορέων ελέγχου (ΕΛ.ΑΣ., Δημοτική Αστυνομία, Λιμενικό, ΕΑΔ, ΣΕΠΕ, κ.λπ.) ώστε να αποφεύγονται οι επικαλύψεις και η κόπωση των ελεγχόμενων.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, με την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων εντατικοποιείται η δράση των μικτών κλιμακίων ελέγχων και δημιουργούνται ομάδες άμεσης αντίδρασης για την αξιοποίηση καταγγελιών.

Δίνεται έμφαση στους χώρους παροχής εργασίας για τη διασφάλιση της αυστηρής εφαρμογής των κανόνων λειτουργίας με το αναγκαίο προσωπικό, της υποχρεωτικής τηλεργασίας, της προστασίας των εργαζομένων που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, την τήρηση των αποστάσεων στους χώρους εργασίας και τη χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπίνη, οι έλεγχοι επικεντρώνονται στη νομιμότητα των μετακινήσεων, στην τήρηση των μέτρων σε δημόσιους φορείς, στα γηροκομεία και τις λοιπές προνοιακές δομές, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που εξακολουθούν να λειτουργούν με ειδικούς όρους και σε χώρους συγχρωτισμού, όπως είναι οι λαϊκές αγορές.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications