Γκίκας: Εξετάζουμε εάν πρέπει να φορούν όλοι υποχρεωτικά διπλή μάσκα

Στο τραπέζι για νέα μέτρα είναι η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας για προστασία από κορονοϊό, ενώ το διάστημα των 2,5 εβδομάδων lockdown στην Αττική ίσως δεν είναι αρκετό για την ανάσχεση της διασποράς των κρουσμάτων, όπως εκτιμά ο ο Αχιλλέας Γκίκας καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Ο Καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας Μολυσματικών Ασθενειών Αχιλλέας Γκίκας εκτιμά πως οι 2,5 εβδομάδες lockdown στην Αττική δεν αρκούν ώστε να περιοριστεί η διασπορά των κρουσμάτων από τον κορονοϊό σε ικανό βαθμό και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown. Ο ίδιος, αποκάλυψε ότι στο τραπέζι των μέτρων που συζητά η Επιτροπή βρίσκεται και η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας.

«Δεν θα μας φτάσουν οι 2,5 βδομάδες. Αυτές οι διαδικασίες είναι πάρα πολύ χρονοβόρες. Η καμπύλη είναι πολύ αργή. Μπορεί να χρειαστεί παράταση και μάλλον θα χρειαστεί παράταση», είπε ο Αχιλλέας Γκίκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας ότι «μπορεί να χρειαστεί να ανασκευάσουμε και να αναθεωρήσουμε τα μέτρα που έχουμε πάρει.

Μπορεί να αναθεωρήσουμε για παράδειγμα τις μάσκες. Έχουμε αρχίσει μία συζήτηση στην επιτροπή για διπλή μάσκα υποχρεωτική. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Υπάρχει μία συζήτηση αυτό τον καιρό και διεθνώς και στη χώρα. Υπάρχουν κενά. Αυτή τη στιγμή, οι μάσκες δεν φοριούνται σωστά. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο να βάζει τη μάσκα σωστά».

Με διπλή μάσκα ο Σωτήρης Τσιόδρας

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση που έκανε στη Βουλή εμφανίστηκε φορώντας διπλή μάσκα προκαλώντας ιδιαίτερη αίσθηση για την επιλογή του.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications