Έλον Μασκ: Να δημιουργήσουμε αυτόνομη αποικία στον Άρη πριν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο ιδρυτής και δισεκατομμυριούχος της «SpaceX», Έλον Μασκ δήλωσε στο συνέδριο «Mars Society 2020» ότι έχει ως στόχο να δημιουργήσει μια αυτοσυντηρούμενη πόλη στον Άρη πριν από έναν πιθανό Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Νομίζω ότι είναι χρήσιμο να έχουμε ως στόχο τη δημιουργία μιας αυτόνομης πόλης στον Άρη» είπε. «Αυτό πρέπει να είναι ο στόχος μας, όχι μόνο μερικοί άνθρωποι ή μια βάση, αλλά μια αυτοδύναμη πόλη».

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτήν την πόλη αυτόνομη πριν από έναν πιθανό Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» τόνισε ο Έλον Μασκ.

Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι είναι σημαντικό να δοκιμάσουμε αν η αποικία του Άρη θα εξαφανιστεί εάν οι προμήθειες σταματήσουν να έρχονται από τη Γη για οποιονδήποτε λόγο, ακόμη και έναν πυρηνικό πόλεμο: «Αν ναι τότε δεν είμαστε σε ασφαλές μέρος» επεσήμανε.

«Θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια αυτοσυντηρούμενη πόλη στον Άρη πριν ή μετά τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο; Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξει ποτέ Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, αλλά η πιθανότητα δημιουργίας πόλης μετά είναι χαμηλή».

Ωστόσο, είπε ότι πρόκειται απλώς για μια σειρά πιθανοτήτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα: «Υπάρχει κάποια πιθανότητα να έχουμε έναν τεράστιο πόλεμο, μια έκρηξη υπερηφαιστείου ή ένα χτύπημα από κομήτη».

«Ειλικρινά, αυτή τη στιγμή, ο πολιτισμός δεν φαίνεται και πολύ ισχυρός» πρόσθεσε ο Μασκ τονίζοντας ότι μια αυτόνομη αποικία στον Άρη αποτελεί την ελαχιστοποίηση του υπαρξιακού κινδύνου για τον πολιτισμό ως σύνολο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications