Παγώνη: «Δεν πρόκειται να κάνουμε Πάσχα! Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες» – ΒΙΝΤΕΟ

Στην εκπομπή LiveNews του Mega μίλησε η κυρία Ματίνα Παγώνη Πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών, «ξεκόβοντάς» μας και την γιορτή του Πάσχα.

«Να εκτιμήσουμε την κατάσταση όλη την εβδομάδα, να δούμε τον αριθμό των κρουσμάτων… Όσον αφορά στα κρεβάτια στα νοσοκομεία υπάρχει μια αύξηση από την προηγούμενη εβδομάδα. Τα κενά κρεβάτια στην Αττική είναι 34% και στην υπόλοιπη επικράτεια στο 38-40%.

Η αύξηση δεν είναι στις ΜΕΘ, όσο στα απλά περιστατικά covid που νοσηλεύονται στις κλινικές. Θα εκτιμήσουμε την κατάσταση όλες τις μέρες και θα αποφασισθούν αυτά που πρέπει να αποφασισθούν. Κάθε φορά παίρνουμε μέτρα, αλλά δεν εφαρμόζονται…».

Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας μέχρι το Πάσχα αλλά και την προοπτική για το ερχόμενο καλοκαίρι, η ίδια σημείωσε:

«Δεν θα κάνουμε Πάσχα, θα είναι με μέτρα. Να τελειώσουμε τέλη Ιουνίου με τους εμβολιασμούς, να φτάσουμε στο 60%. Να έχουμε μια σχετική ανοσία και σιγά σιγά να μειωθούν τα μέτρα. Για να μπορέσει η οικονομία το καλοκαίρι να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσουμε…Καλοκαίρι θα κάνουμε λίγο καλύτερα από πέρυσι. Και τον Σεπτέμβρη θα βγάλουμε τις μάσκες αν όλα πάνε καλά.».

Και συνέχισε:

«Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα φτάσουμε στην κορύφωση. Όμως θα μπορούμε να περάσουμε κι αυτή τη δυσκολίας αν προσέξουμε τα μέτρα. Να προσέξουμε στα ΜΜΜ που είναι μια παράμετρος δύσκολη και να κάνουμε πάρα πολλά τεστ. Και στα σχολεία και στα εργοστάσια, είναι αυτό που θα λύσει το πρόβλημα».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications