Υπουργοί ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ στην υποχρεωτική απόσυρση του κρέατος από σχολικά γεύματα

Η είδηση είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο.Η πρωτοβουλία τοπικών αξιωματούχων στην πόλη Λυών της Γαλλίας να βγάλουν το κρέας από το μενού των σχολικών γευμάτων προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Μία εξ αυτών αφορά την «έκρηξη» του Γάλλου Υπουργού Γεωργίας, Julien Denormandie, ο οποίος ζήτησε την απόσυρση αυτού του πολιτικού μέτρου από τα σχολεία της Λυών, με το επιχείρημα πως το κρέας είναι απολύτως βασικό συσταστικό για την ανάπτυξη των παιδιών.

Ένα ηχηρό χαστούκι σε όλους όσους θέλουν ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ να μετατρέψουν σε τόσο ευαίσθητες (σωματικά και ψυχικά) ηλικίες τα παιδιά σε βίγκαν!

Συγκεκριμένα ο Γάλλος Υπουργός τόνισε:«Ας τους δώσουμε ό, τι χρειάζονται για να αναπτυχθούν καλά. Το κρέας είναι μέρος αυτού. Ας σταματήσουμε να “βάζουμε ιδεολογία στα πιάτα των παιδιών μας”».

Μάλιστα ο Υπουργός ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να παρακάμψει αυτή την απόφαση για τα σχολεία της περιοχής!

Από την πλευρά της η Stephanie Leger, επικεφαλής των εκπαιδευτικών στην πόλη της Λυών υπεραμύνθηκε της απόφασής της λέγοντας συγκεκριμένα:

«Για να ανταποκριθούμε στις προτιμήσεις του μεγαλύτερου αριθμού [μαθητών], αποφασίσαμε να αφαιρέσουμε το κρέας. Εξάλλου το μενού μας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως “βίγκαν”, καθώς θα συνεχίσουν να σερβίρονται ψάρια και αυγά».

Οι αντιδράσεις από τους πιο συντηρητικούς ανθρώπους μέσα στην κυβέρνηση Μακρόν ήταν άμεσες, με τον Υπουργό Εσωτερικών να χαρακτηρίζει το μέτρο ως «απαράδεκτη προσβολή για τους Γάλλους αγρότες και τα κρεοπωλεία».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications