Ανακοίνωσαν στην Ελλάδα τον εμβολιασμό ανηλίκων – ΒΙΝΤΕΟ

Αφού ξεκίνησαν οι δοκιμές σε Βρετανία και Αμερική για εμβόλια σε παιδιά και εφήβους τώρα μας λένε ότι παιδιά πάνω από 16 ετών μπορούν να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer με το mRNA.

Η Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση που έγινε το απόγευμα από το Υπουργείο υγείας για την εμβολιαστική διαδικασία, είπε ότι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και παιδιά άνω των 16 ετών.

Αρχικά είπε ότι λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων και της έλλειψης ενημέρωσης έχουν παραμεληθεί οι εμβολιασμοί που γίνονται για συνήθη λοιμώδη νοσήματα, όπως η γρίππη, ο πνευμονιόκοκκος κλπ. και τόνισε, ότι «είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται οι εμβολιασμοί και από τους ενήλικες και από τους γονείς για τα παιδιά», υπενθυμίζοντας ότι η σύσταση είναι 14 μέρες πριν ή μετά το εμβόλιο κατά της covid-19.

Για τα παιδιά ο κίνδυνος παραμέλησης των εμβολίων είχε εντοπιστεί έγκαιρα και έχουν εκδοθεί σχετικές οδηγίες, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.Αναφερόμενη στα εμβόλια του κορωνοϊού για τα παιδιά, είπε ότι το εμβόλιο mRNA της Pfizer έχει αδειοδοτηθεί για τα παιδιά άνω των 16 ετών.

Όπως ανέφερε η καθηγήτρια παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, οι έφηβοι άνω των 16 ετών με προβλήματα υγείας μπορούν να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer με το mRNA .

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη που αφορά χιλιάδες παιδιά άνω των 16 ετών, και ανησυχεί αρκετούς γονείς, που βλέπουν αυτές τις εξελίξεις, σχετικά με τα εμβόλια που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Μέχρι σήμερα οι ειδικοί δεν είχαν προτείνει τα εμβόλια κορωνοϊού σε ανηλίκους, είτε παιδιά, είτε εφήβους,

Παράλληλα, η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι: «η εκρίζωση του κορωνοϊού είναι κάτι το ανέφικτο, όμως μπορεί ο κορωνοϊός να συμβιώσει μαζί μας ειρηνικά, χωρίς να μας απειλεί, και αυτό θα επιτευχθεί από τη φυσική νόσηση και τον εμβολιασμό».

Υπενθυμίζεται ότι εκπρόσωπος της Pfizer είχε κάνει γνωστό ότι τα αποτελέσματα στους εφήβους θα είναι γνωστά μέσα στο καλοκαίρι και διευκρίνισε ότι για τα παιδιά κάτω των 12 ετών θα χρειαστεί μια νέα μελέτη και πιθανώς η τροποποίηση του σχήματος των δόσεων. Είχε δηλώσει επίσης ότι αυτή η μελέτη στα μικρότερα παιδιά αναμένεται να ξεκινήσει εντός του έτους, αφότου βγουν τα αποτελέσματα για τα παιδιά 12-15 ετών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications