Ξεφυτρώνουν από παντού ειδικοί! Παρασκευής: «Δεν έχουμε δει την κορύφωση» – ΒΙΝΤΕΟ

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Δημήτρης Παρασκευής, αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ,σημείωσε ότι η πίεση στο σύστημα υγείας, λόγω των εισαγωγών ασθενών Cov-19, είναι αυξημένη, συνεπώς είναι λογικό να υπάρχει και κάλυψη των ΜΕΘ.

«Δεν έχουμε δει την κορύφωση», σημείωσε ο καθηγητής και επισήμανε ότι οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού είναι αυτές που ανησυχούν τώρα τους επιστήμονες.

«Βλέπουμε όλοι ότι η πίεση στο σύστημα υγείας αυξάνεται και δεν έχουμε δει την κορύφωση του τρίτου κύματος ακόμα. «Θέλουμε λίγες ημέρες ακόμα για να δούμε τι συμβαίνει στην Αττική με το τρίτο κύμα και αν έχουμε κορύφωση», είπε και πρόσθεσε:

«Μας ανησυχεί η Κρήτη, η Αργολίδα και η Αρκαδία. Η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει μια ήπια μικρή αύξηση προς σταθεροποίηση. Έχει μπει στο κόκκινο έτσι ώστε να τηρούν όλοι τα μέτρα με ευλάβεια».

Σχετικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων, ο κ. Παρασκευής τόνισε ότι μόλις συλλεχθούν τα πλήρη στοιχεία και ξέρουμε με βεβαιότητα ότι υπάρχει κορύφωση του τρίτου κύματος, τότε θα μπορέσει να ξεκινήσει η συζήτηση για μερική άρση του lockdown.

«Αν δεν γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε, δεν μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια», σημείωσε.

Δείτε το απόσπασμα από το megatv:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications