Εξαπλώνεται η οργή κατά της κυβερνήσης (η ίδια ειναι πάντου) Χιλιάδες πολιτών κατέβηκαν στους δρόμους (και) στην Αυστρία

Μετά την Ολλανδία και τη Δανία…. Τη μαζική επέμβαση της αστυνομίας και σειρά συλλήψεων προκάλεσε σήμερα το απόγευμα ο αποκαλούμενος από τους ίδιους “περίπατος”, δηλαδή η διαδήλωση που πραγματοποίησαν — παρά τη σχετική απαγόρευση όλων των σχετικών διαδηλώσεων — περίπου 5.000 (σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές) αντίπαλοι των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, με κυρίαρχη τη συμμετοχή ακροδεξιών στοιχείων, στην Πλατεία της Μαρίας Θηρεσίας και τις γύρω περιοχές των ξακουστών Μουσείων Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας στη Βιέννη.

Οι “περιπατητές” εισέβαλαν στο “Ρινγκ”, την κεντρική λεωφόρο περιμετρικά του πρώτου τομέα της πρωτεύουσας — ο οποίος, λόγω της μη ανακοινωθείσας διαδήλωσης, δεν είχε αποκλειστεί για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων — η αστυνομία είχε ζητήσει, χωρίς να εισακουστεί, τη διάλυση τους εντός 15 λεπτών.

Στη συνέχεια, και μετά τον αποκλεισμό όλων των γύρω περιοχών από τους αστυνομικούς, η πορεία επεδίωξε να κινηθεί προς το κτίριο της Βουλής, όμως, ο μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων, συνολικά 1.000 αστυνομικοί, με επικεφαλής τον ίδιο τον αρχηγό της Αστυνομίας Γκέρχαρντ Πιούρστλ, τους εμπόδισε με τη βοήθεια και αστυνομικών σκύλων.

Η πορεία στράφηκε προς την αντίθεση κατεύθυνση προς την ξακουστή Κρατική Όπερα και σε μικρότερες ομάδες αναπτύχθηκε σε διάφορα σημεία του Δακτυλίου αλλά και προς το κέντρο της πρωτεύουσας, με, ή χωρίς τη συνοδεία, αστυνομικών, πριν οι ομάδες διαλυθούν αργά το απόγευμα.

Από την πλευρά του το εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων της αντιπολίτευσης μετέδιδε την Κυριακή διαδικτυακά μέσω ” livestream”, μαζί με άλλους διοργανωτές απαγορευμένων διαδηλώσεων, την εκδήλωση του “Για την ελευθερία“, καταγγέλλοντας επανειλημμένα την αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων για “επιδίωξη φίμωσης των επικριτών της”.

Όπως διατεινόταν ο Χέρμπερτ Κικλ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ελευθέρων και πρώην υπουργός Εσωτερικών στη συγκυβέρνησή τους με το Λαϊκό Κόμμα — ο οποίος θεωρείται ως εκπρόσωπος της σκληροπυρηνικής πτέρυγας των Ελευθέρων — «η απαγόρευση των διαδηλώσεων είναι μία τελείως νέα μορφή λογοκρισίας».

Ιδιαίτερη εντύπωση (στους κοιμισμένους έχοντας άγνοια για τα πάντα ) προκαλεί το γεγονός πως άτομα και οργανώσεις που τοποθετούνται στον λεγόμενο «αναρχικό χώρο» είναι στην κυριολεξία εξαφανισμένοι από τους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων, παρά τους πρωτοφανείς περιορισμούς (!) αυτό το έγραψαν κάπου άλλου που προφανώς η κάνουν ότι δεν ξερουν , η στα αλήθεια δεν ξέρουν πως τα "άτομα" (τρόπος του λέγειν άτομα) και "οργανώσεις" στον λεγόμενο «αναρχικό χώρο» , καθοδηγούνται απο τους ίδιους που επιβάλουν μετρά παντού.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications