Αττική - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί (βίντεο)

Στα λευκά «ντύθηκε» η Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η χιονόπτωση ήταν σφοδρή από χθες το απόγευμα και συνεχίστηκε όλο το βράδυ με αποτέλεσμα να το στρώσει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ποιες περιοχές έπληξε περισσότερο στην Αττική

Όλο το βράδυ στην Αττική, αλλά και την Εύβοια, εκχιονιστικά βρίσκονταν επί ποδός καθώς προκλήθηκαν πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Τα περισσότερα προβλήματα αναμένονταν στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, αλλά και την Ανατολική Αττική, με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας να εκδίδει ανακοίνωση αργά το βράδυ, κάνοντας ισχυρή σύσταση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς η χιονόπτωση θα είναι έντονη και το πρωί.

Η σύσταση έγινε για τους πολίτες στης περιοχές:

Βόρειου Τομέα Αθηνών [Δήμοι Πεντέλης (Μελίσσια, Πεντέλη, Νέα Πεντέλη), Κηφισιάς (Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη), Μεταμόρφωσης, Πεύκης – Λυκόβρυσης, Αμαρουσίου, Ψυχικού – Φιλοθέης (Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Φιλοθέη), Χολαργού – Παπάγου, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου]

Ανατολικής Αττικής [Δήμοι Ωρωπού (Ωρωπός, Αυλώνα, Κάλαμος, Συκάμινος, Πολυδένδρι, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μαλακάσα, Καπανδρίτι, Αφίδνες), Μαραθώνος (Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Γραμματικό, Βαρνάβας), Ραφήνας – Πικερμίου, Διονύσου (Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Διόνυσος, Άνοιξη, Σταμάτα, Κρυονέρι, Ροδοπόλεως), Αχαρνών (Αχαρνές, Θρακομακεδόνες), Παλλήνης (Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα), Παιανίας (Παιανία, Γλυκά Νερά), Σπάτων – Αρτέμιδος, Λαυρεωτικής (Λαυρεωτική, Κερατέα, Άγιος Κωνσταντίνος), Σαρωνικού (Καλύβια Θορικού, Ανάβυσσος, Σαρωνίδα, Κουβαράς, Παλαιά Φώκαια), Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Μαρκοπούλου – Μεσογαίας].

Αναβάλλονται ραντεβού για τον εμβολιασμό -Ποιοι θα πρέπει να αλλάξουν ημερομηνία

Στις παραπάνω περιοχές αλλάζει σήμερα και ο προγραμματισμός των ραντεβού για τον εμβολιασμό. Με την ΠΟΠΡΟ να συστήνει στους πολίτες να μην βγουν από τα σπίτια τους ως τις 10, ο εμβολιασμός στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής και του Βόρειου Τομέα Αθηνών, θα ξεκινήσει στις 10:30. Αποτέλεσμα είναι όσοι είχαν προγραμματισμένο ραντεβού από τις 8 το πρωί ως τις 10:30 να το χάσουν σήμερα. Ωστόσο, θα ενημερωθούν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους.

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Διακοπές ρεύματος στα βόρεια προάστια

Η κακοκαιρία προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, καθώς περιοχές στα βόρεια προάστια έμειναν χωρίς ρεύμα για αρκετή ώρα. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ μαζί με την πυροσβεστική έδιναν μάχη μέσα στο χιόνι να αποκατασταθούν οι βλάβες, καθώς ορισμένες προήλθαν από την κακοκαιρία και άλλες από πτώση δέντρων που προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι. Τα προβλήματα προέκυψαν κυρίως στις περιοχές της Νέας Ιωνίας, του Ν. Ψυχικού, του Αμαρουσίου, της Βάρης, της Εκάλης και της Δροσιάς.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

«Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει πως σε συνέχεια των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει στο Δίκτυο η σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια, τις τελευταίες ώρες, έχουν προκληθεί και συνεχίζουν να προκαλούνται αρκετές ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων σε γραμμές Μέσης Τάσης σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώνονται στις περιοχές της Εκάλης, Δροσιάς, Ν. Ιωνίας, Ψυχικού, Αμαρουσίου και Βάρης, καθώς το επιπλέον βάρος από τη συνεχόμενη χιονόπτωση στα κλαδιά των δέντρων προκαλεί την πτώση τους και κατ΄επέκταση ζημιές στο Δίκτυο.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της σφοδρής κακοκαιρίας σε πλήρη ετοιμότητα και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν αμεσότερη αποκατάσταση των ζημιών. Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκας και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Α. Μάνος, επισκέφτηκαν τα Β. Προάστια της Αττικής, στις περιοχές όπου τα συνεργεία της Εταιρίας επιχειρούσαν για την επανηλεκτροδότησή τους.

Ταυτόχρονα, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών στη Εύβοια, για την επανηλεκτροδότηση χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων».

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Έκλεισαν δρόμοι στην Αθήνα, κλειστή και η εθνική οδός

Η χιονόπτωση που ήταν ιδιαίτερα πυκνή τη νύχτα προκάλεσε πολλά προβλήματα και στο οδικό δίκτυο. Στα λευκά ντύθηκαν τη νύχτα κεντρικοί λεωφόροι, με την Μεσογείων να κλείνει στην διάρκεια της νύχτας από το ύψος της Αγίας Παρασκευής προς τον Γέρακα, όπως και η Λ. Αλίμου-Κατεχάκη, αλλά και η Εθν. Αντιστάσεως στην Καισαριανή.

Κλειστή μετά τις 7 το απόγευμα έμεινε και η ε.ο. Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα από τη γέφυρα Καλυφτάκη στην Κηφισιά ως τη Λαμία. Η απαγόρευση αφορά και τα δύο ρεύματα και θα έχει ισχύ ως τις 7 το απόγευμα σήμερα, ωστόσο στις 11 το πρωί θα γίνει μία επανεκτίμηση της κατάστασης.

Παράλληλα, τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου παρέμεναν δεμένα καθώς στο Αιγαίο έπνεαν άνεμοι 10 μποφόρ οι οποίοι θα συνεχίσουν και σήμερα να πνέουν θυελλώδεις.

Οι δρόμοι που που παραμένουν κλειστοί στην Αττική
Διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, ισχύει στα κάτωθι σημεία:

  • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς REGENCY CAZINO MONT PARNES.
  • Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.
  • Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Περιφ. Οδός Πεντέλης - Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος».
  • Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.
  • Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.
  • Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).
  • Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.
  • Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.
  • Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές.
  • Επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/δ 20,060) έως την χ/θ 58,520 – όρια Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (από 19:00 ώρα για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων και από 19:50 ώρα για παντός είδους οχημάτων).
  • Επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου Εθνικού Αστέρα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Καισαριανής.
  • Επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 28η χ/θ έως την 34η χ/θ
  • Επί της Λ. Μεγάρων - Αλεποχωρίου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 5η χ/θ έως την περιοχή του Αλεποχωρίου.
  • Διακοπή κυκλοφορίας για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων, επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (και στα δύο ρεύματα), από την 26,7η χ/θ (Σταθμός Διοδίων Ελευσίνας) έως την 41,5η χ/θ (ύψος του κόμβου Μεγάρων)

Κακοκαιρία «Μηδεία»: Με προβλήματα οι συγκοινωνίες

Λόγω της κακοκαιρίας ο ΟΑΣΑ προχώρησε χθες σε τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων ενώ και σήμερα αναμένεται να συμβεί το ίδιο καθώς ο χιονιάς προβλέπεται να συνεχιστεί όλη μέρα. Εκτός λειτουργίας έμειναν χθες οι εξής γραμμές:

  • 524 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ
  • 526 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΚΕΦΑΛΑΡΙ
  • 535 Α ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ – ΦΡΑΓΜΑ – ΚΑΛΕΤΖΙ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 726 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΘΡΑΚ/ΝΕΣ (ΒΟΥΝΟ)
  • 861 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΟΙΚ.ΤΙΤΑΝ

Γραμμές με μερική Λειτουργία (Ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες)

  • 301-301 Β ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ-ΑΝΘΟΥΣΑ-ΠΕΝΤΕΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ) -Έως 3η Ανθούσας
  • 324 ΑΝΘΟΥΣΑ – ΠΑΛΛΗΝΗ – ΚΑΤΖΑ – Έως 3η Ανθούσας
  • 503 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ – Έως Πλ. Βαρυμπόμπης
  • 504 ΘΡΑΚ/ΝΕΣ – ΚΗΦΙΣΙΆ – 3η Ολ.Χωριού
  • 507 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΣΤΑΜΑΤΑ – Έως πλατεία Σταμάτας
  • 509 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΚΡΥΟΝΕΡΙ – Έως Γέφυρα Εθνικής (Εκτός Λεωφ. Τραπεζούντος)
  • 535 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΕΥΞ.ΠΟΝΤΟΣ (Έως Μοναστήρι, εκτός Ν. Εκάλη)
  • 536 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΔΙΟΝΥΣΟΣ – Έως στάση 14η Φούρνος (Εκτός Αιολίδος)
  • 537 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ- Έως Πλ. Βαρυμπόμπης
  • 560 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΜΟΡΤΕΡΟ-Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑ – Έως Στάση Γέφυρα
  • 712 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΆΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ) -Έως Αμαξοστάσιο Άνω Λιοσίων
  • 721 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΚΗΦΙΣΙΑ – (Από Καλυφτάκη)
  • 725 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΘΡΑΚ/ΝΕΣ (ΠΛ.ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ) – Έως Π.Μελά
  • 749 ΟΙΚ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ – ΣΤ.ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ – Έως στάση 8η Αγ. Ιωάννου (Εκτός Οικ. Γεννηματά)
  • 752 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΆΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ – Έως 3η Αγ.Διονυσίου
  • 862 ΠΑΡΑΛΙΑ – ΆΝΩ ΕΛΕΥΣΙΝΑ (Λειτουργία με δυσκολία λόγω των καιρικών συνθηκών)
  • 864 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΒΙΟΜ.ΖΩΝΗ ΜΑΓΟΥΛΑΣ (Λειτουργία με δυσκολία λόγω των καιρικών συνθηκών)

Για περισσότερες πληροφορίες και για τυχόν νέες μεταβολές που μπορεί να υπάρξουν λόγω των καιρικών συνθηκών, οι επιβάτες μπορούν να καλούν στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185.

Κλειστά τα ειδικά σχολεία στην Αττική

Λόγω της κακοκαιρίας αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά σήμερα, αλλά και αύριο τα ειδικά σχολεία στην Αττική. Η απόφαση της Περιφέρειας πάρθηκε με σκοπό να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα κατά την μετακίνηση των μαθητών.

Η πρόβλεψη για τον καιρό σήμερα στην Αττική

Από χθες ο Γ. Καλλιάνος είχε προειδοποιήσει για «εκπλήξεις» στην Αττική και το β’ κύμα της κακοκαιρίας «Μήδεια». Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων επιβεβαιώθηκαν, με τον Θ. Κολυδά να κάνει λόγο για την πιο σφοδρή χιονόπτωση των τελευταίων δώδεκα ετών. Και σήμερα οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην κεντρική Ελλάδα και κυρίως στο Λεκανοπέδιο και την Εύβοια όπου οι αρμόδιοι φορείς συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στους πολίτες.

Για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει:

Νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές που από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 03 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications