Ο Μ.Γκέιτς «ξαναχτυπά»: «Το πρόβλημα του κλίματος χειρότερο από τον κορωνοϊό - Η τεχνολογία θα σώσει τον πλανήτη»

Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς «ξαναχτυπά» και υποστηρίζει πως η καταστροφή των οικοσυστημάτων είναι χειρότερη από τον κορωνοϊό, ενώ πρότεινε και ως λύση την τεχνολογία.

Ο βαθύπλουτος Αμερικανός επιχειρηματίας δήλωσε στο BBC ότι η επίλυση του προβλήματος του κλίματος θα είναι «ό,τι πιο σπουδαίο έχει κάνει ποτέ η ανθρωπότητα», ενώ σε σύγκριση με αυτό ο τερματισμός της πανδημίας «είναι πολύ, πολύ εύκολος».

Στο νέο βιβλίο του «Πώς να αποφευχθεί μια κλιματική καταστροφή», ο κ. Γκέιτς εστιάζει σε μια παγκόσμια προσπάθεια με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

«Ας μην υποτιμούμε το μέγεθος της πρόκλησης. Δεν έχουμε ποτέ ξανά κάνει τέτοια μετάβαση σαν αυτή που συζητούμε ότι πρέπει να γίνει στα επόμενα 30 χρόνια. Δεν υπάρχει προηγούμενο», είπε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος.

Τόνισε ότι οι αριθμοί που πρέπει να θυμόμαστε είναι ο 51 δισεκατομμύρια, και το μηδέν: Τα 51 δισεκατομμύρια είναι οι τόνοι αερίων του θερμοκηπίου που ο κόσμος προσθέτει στην ατμόσφαιρα κάθε χρόνο κατά μέσο όρο. Μηδέν, είναι ο καθαρός αριθμός των τόνων βλαβερών αερίων που πρέπει να εκλύονται ετησίως, είπε. Αυτό θα γίνει με την περικοπή των εκπομπών σε τέτοιο βαθμό ώστε να εξισορροπούνται από την απορρόφηση διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα διά της φύτευσης περισσότερων δέντρων.

Στόχος του κ. Γκέιτς είναι η συνδρομή της τεχνολογίας στην παγκόσμια αυτή προσπάθεια, με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλων μεθόδων, ενώ θα απαιτηθεί προσπάθεια χρήσης καινοτομιών σε βαθμό που κόσμος δεν έχει ξαναδεί ποτέ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications