Στα θρανία μέχρι τον Αύγουστο(!) εκατομμύρια μαθητές: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το σχολικό έτος»

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής της συνέντευξης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της παράτασης του σχολικού έτους, κάτι που σημαίνει πως εκατομμύρια Έλληνες μαθητές ίσως αναγκαστούν να κάνουν μαθήματα μέχρι τον... Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, ερωτώμενη για τα όσα ακούγονται σχετικά με παράταση του σχολικού έτους, η κα Μακρή τόνισε πως είναι κάτι το οποίο εξετάζεται, ωστόσο δεν θέλησε να προαναγγέλλει κάτι.

«Επεξεργαζόμαστε σχέδια για να καλυφθεί η ύλη και να γίνουν οι επαναλήψεις. Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από το υπουργείο» σημείωσε, δείχνοντας πως αυτό το ενδεχόμενο συζητείται σοβαρά.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, αυτός που θα «πληρώσει τη νύφη» θα είναι ο τουρισμός, ο οποίος θα στερηθεί όσους νεαρούς έχουν την δυνατότητα να πάνε διακοπές, καθώς και τις οικογένειές τους. Φυσικά όλα ξεκινούν από την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο των σχολείων και την απόλυτη αποτυχία της τηλεκπαίδευσης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, τονίζοντας πως στόχος είναι να διενεργηθούν στο προαναγγελθέν χρονοδιάγραμμα.

«Στόχος είναι να γίνουν οι Πανελλήνιες όταν έχουν προγραμματιστεί» σημείωσε.

Όσον αφορά στην ύλη, είπε: «Σε ό,τι αφορά την ύλη της Γ’ Λυκείου έχει ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα η μείωση κατά 30%. Σε ό,τι αφορά την ύλη των άλλων τάξεων το υπουργείο Παιδείας έχει πλήρη εικόνα καθημερινά, διότι είναι υποχρεωμένοι οι εκπαιδευτικοί με κάθε πρόσφορο τρόπο να καταχωρίζουν τα κεφάλαια τα οποία έχουν συνθηκών δεν υπήρξαν περίπατοι, δεν υπήρξαν εκδρομές, δεν υπήρχαν τόσοι "περισπασμοί"».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications