Βέροια: Πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση σε γιατρό που πήγαινε σε εφημερία

Υπερβάλλοντα ζήλο στην εκτέλεση καθηκόντων τους έδειξαν αστυνομικοί στα διόδια των Μαλγάρων, όταν σταμάτησαν για έλεγχο έναν γιατρό ο οποίος πήγαινε από τη Θεσσαλονίκη, όπου κατοικεί, σε νοσοκομείο της Βέροιας για να εκτελέσει τα ιατρικά του καθήκοντα.

Την καταγγελία γνωστοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο γιατρός Παυλίδης Αθηνόδωρος δέχτηκε το πρόστιμο στα διόδια των Μαλγάρων, παρόλο που τους έδειξε την ιατρική του ταυτότητα και το πρόγραμμα εφημερίας του νοσοκομείου. «Η επίδειξη της ιατρικής ταυτότητας και του προγράμματος εφημεριών του Nοσοκομείου Βέροιας δεν ήταν αρκετά κατά τον έλεγχο από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας καταδικάζει το συμβάν και κάνει λόγο για «υπερβολική αυστηρότητα» από πλευράς των Αρχών.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας:
Ο Iατρικός Σύλλογος Ημαθίας έγινε αποδέκτης διαμαρτυρίας-καταγγελίας του μέλους του ιατρού παθολόγου κ. Παυλίδη Αθηνόδωρου, σχετικά με επιβολή προστίμου σε βάρος του για άσκοπη μετακίνηση- από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων.

Ο ιατρός είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και εργάζεται στο νοσοκομείο Βέροιας ως παθολόγος, στον τομέα δηλαδή που έχει αφιερωθεί «ψυχή τε και σώματι» στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Ο ιατρός την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 μετέβαινε στο νοσοκομείο, καθώς είχε εφημερία. Η επίδειξη της ιατρικής ταυτότητας και του προγράμματος εφημεριών του νοσοκομείου Βέροιας δεν ήταν αρκετά κατά τον έλεγχο από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων. Άλλωστε, εάν όντως ήταν άσκοπη μετακίνηση, δεν έπρεπε να του επιτραπεί η συνέχιση της διαδρομής (Ο ιατρός μετέβη στο νοσοκομείο Βέροιας και εφημέρευσε κανονικά).

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας με λύπη του καταδικάζει την υπερβολική αυστηρότητα που επεδείχθη στην μετακίνηση του ιατρού μέλους του και μάλιστα σε εφημερία Κυριακής, όπου η παρουσία του ήταν «εκ των ων ουκ άνευ».

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που σχετίζονται με το περιστατικό να επιληφθούν, ώστε να μην ξαναζήσουμε ανάλογες ατυχείς καταστάσεις. Ειδικά στον καιρό της πανδημίας, ο ιατρικός κόσμος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, ώστε να παραμείνει όρθια η κοινωνία. Τα χειροκροτήματα στους «ήρωες» της πανδημίας πρέπει να έχουν και έμπρακτη εφαρμογή και να μην είναι μόνο λεκτικές ανακοινώσεις.

Υπερβάλλοντα ζήλο αυτό ειναι το πρόβλημα που λέμε τόσο καιρό: ότι έτσι και δόσεις εξουσία σε αγρίμια θα κανουν τα ίδια με αυτούς που υπηρετούν με λυσσά, ότι δηλαδή μεγαλη μερίδα του πληθυσμού έχει ίδια ψυχοσύνθεση με τους συμμορίτες και αυτούς στην λεγόμενη κυβέρνηση, και δεν ειναι όλος ο πληθυσμός αθώες περιστέρες , σε διαφορετική περίπτωση εκτός ότι δεν θα υπήρχε καν εγκληματικότητα , δεν θα υποστήριζε κανένας τα κόμματα τους, προσοχή οχι τώρα δεν θα τα υποστήριζε, αλλα εδώ και 40 χρόνια ! οχι μονο υποστηρίζουν το κακό αλλα προκαλούν και οι ίδιοι κακό,άφου απο αυτο προέρχονται, και το κακό αναπαράγεται και εξαπλώνεται , για αυτό όσο πας πίσω στο χρόνο οι άνθρωποι ήσαν πιο αγνοί στο σύνολο τους...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications