Οι «Δημοκρατικοί» ειναι τόσο «δημοκράτες» που  προσπαθούν να στερήσουν τα πολιτικά δικαιώματα από τον Τραμπ

Οι Δημοκρατικοί σε συνεργασία με το βαθύ κράτος προσπαθούν από τώρα να προφυλαχθούν για τις εκλογές του 2024 και θέλουν να στερήσουν τα πολιτικά δικαιώματα από τον Ντόναλντ Τραμπ ώστε να μην κατέβει ξανά υποψήφιος.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων παρέπεμψε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Η κατηγορία που του προσάπτουν είναι η «υποκίνηση σε ανταρσία». Το κατηγορητήριο στηρίχθηκε και από ελάχιστους Ρεπουμπλικάνους. Συγκεκριμένα, υπερψηφίστηκε από μόλις δέκα βουλευτές.

Όμως η συζήτηση για την καθαίρεση του Τραμπ θα γίνει στη Γερουσία την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα έχει ορκιστεί πρόεδρος ο Τζο Μπάιντεν.

Οι Δημοκρατικοί μετά την 20ή Ιανουαρίου θα έχουν 50 ψήφους στη Γερουσία, όσες και οι Ρεπουμπλικάνοι. Υπενθυμίζεται ότι απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων για να καταδικαστεί ο Τραμπ. Όπερ και σημαίνει ότι 17 Ρεπουμπλικανοί πρέπει να ψηφίσουν «ναι» για να καταδικαστεί ο απερχόμενος πρόεδρος. Στο παρελθόν, όμως, αρκούσε και η απλή πλειοψηφία για την απομάκρυνση.

Όμως η αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ δεν πρόκειται αποκλειστικά για έναν πολιτικό συμβολισμό, καθώς στη «δίκη» διακυβεύεται και η στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι στο μέλλον. Σε περίπτωση που ο Τραμπ κριθεί ένοχος, θα κατατεθεί ξεχωριστή πρόταση ώστε να διεξαχθεί χωριστή ψηφοφορία επιτόπου, προκειμένου να στερηθεί το δικαίωμα να διεκδικήσει αιρετό αξίωμα διά παντός!

Μάλιστα η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων δεν χρειάζεται ενισχυμένη αλλά απλή πλειοψηφία, την οποία έχουν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications