Οι  προβλέψεις του  Γώγου: Μάσκες μέχρι το 2022 και πιθανό άνοιγμα των δημοτικών σχολείων στις 11/1  (vid)

Την ώρα που στην Κυβέρνηση συμμοριτών εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown μετά τις 7 Ιανουαρίου, ο καθηγητής παθολογίας λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος δίνει τις δικές του εκτιμήσεις-προβλέψεις, για τι θα γίνει από δω και πέρα.

Αρχικά ανέφερε ότι θα φοράμε μάσκες χοντρικά όλο το 2021 (που μόλις ξεκίνησε) και επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να γλιτώσουμε από την επιβολή μέτρων:

«Θα μπορούσαμε σε 1 χρόνο να βγάλουμε τις μάσκες, από την άποψη ότι οι εμβολιασμοί θα γενικευτούν, θα υπάρχουν πολλές πλατφόρμες ώστε να διατεθούν και μέχρι τότε θα έχουμε μεγάλο αριθμό εμβολίων για να εμβολιάσουμε μεγάλο αριθμό πληθυσμού και να περάσουμε σε μια νόσο που θα έχει τα επιδημικά χαρακτηριστικά μια λοίμωξης τύπου γρίπης. Ωστόσο πως εννοείται ότι θα παίρνονται μέτρα όπου και όποτε χρειάζεται».

«Φέτος κερδίσαμε ένα στοίχημα, την ταχεία αναπαραγωγή εμβολίων που ήταν η μόνη λύση στην πανδημία και καταφέραμε να έχουμε σε ένα χρόνο εμβόλια ασφαλή και αποτελεσματικά και μάλιστα από πολλές πλατφόρμες παράλληλα» Αχαχαχαχα!.

Άνοιγμα των δημοτικών από τις 11 Ιανουαρίου; ( τι θα απογίνουν χωρίς την λοβοτομή τα παιδιά?)
Τη Δευτέρα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει για το άνοιγμα των σχολείων: «Είναι επιθυμία όλων να ανοίξουν τα σχολεία αλλά να είναι και ασφαλής αυτή η διαδικασία δηλαδή να υπάρχουν δεδομένα ότι όλα θα πάνε καλά. Αν τα πράγματα δεν επιβαρυνθούν περαιτέρω και δεν υπάρχει αύξηση της κινητικότητας θα μπορούμε να δούμε τουλάχιστον άνοιγμα των δημοτικών από τις 11 Ιανουαρίου αλλά επειδή το άνοιγμα θα είναι οριζόντιο πρέπει να εξεταστούν και οι «δύσκολες» περιοχές π.χ Κοζάνη», είπε ο κ. Γώγος.

Και πρόσθεσε για τα δεδομένα που αναμένονται: «Την Δευτέρα θα έχουμε δεδομένα από τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Θα έχουν περάσει 10 ημέρες από τότε άρα θα ξέρουμε πως οι συμπεριφορές μας και η κινητικότητα εκείνες τις ημέρες αντανακλούν την επιδημιολογική καμπύλη που υπάρχει και επίσης θα υπάρχουν και δεδομένα από τα νοσοκομεία».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications